Rondreizen Tunesië

Rondreizen Tunesië

Het noord - Afrikaanse land Tunesie staat vooral bekend om haar hagelwitte stranden, luxe hotels en vele toersiten. Tijdens een groepsrondreis door Tunesie gaat u echter veel meer zien dan strand alleen. De berbercultuur, de eindeloze Sahara en de onheilspellende zoutvlaktes vormen een deel van Tunesie dat tijdens uw groepsrondreis veel indruk zal achterlaten. De kleurrijke marktjes en de vriendelijke bevolking maken Tunesie een ideaal land voor een groepsrondreis.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

In het zuiden van Tunesie is de balngrijkste trekpleister de Sahara. Tijdens uw groepsrondreis zult met kamelen en jeeps door deze zandvlakte reizen, De shara is in feite een uitloper van het Atlas gebergte en beslaat bijna het grootste gedeelte van het land. Aan de noord- en ooskust van Tunesie zijn de hagelwitte stranden en het gebied is voornamelijk gericht op toerisme. Wanneer u tijdens uw groepsrondreis uit bent op luieren dan zult het het hier zeker naar uw zin hebben. amHmamet, Sousse en Djerba zijn de steden waar het toerisme zich voornamelijk concentreert. Maar ook interessant en van een heel andere orde is het culturele en oude Carthago, een oude Romeinse stad vol met overblijfselen uit die tijd. Het amfi theater van El Djem is een fraai voorbeeld van de oude Romeinse tijd. Tijdens uw rondreisreis zult u ook de vele medina's van de steden ontdekken. Bijna elke stad, ook het drukke en moderne Tunis heeft een oud gedeelte vol met bazaars, smalle steegjes en kooplui die hun waren aanprijzen. De grootse rivier van Tunesie , de Mejerba, geeft en fraai voorbeeld van de mooie natuur die het land ook herbergt. Dee Kerkenna eilanden en Djerba liggen voor de kusten en hebben een prachtig landschap. Tell, in het noorden is heuvelachtig en daarnaast aan uitschieter van het Atlas gebergte. Iets ten zuiden van Tell is er het vruchtbare, vol met olijfbomen bepakte gebied de Sahel. Wanneer uw rondreis nog zuidelijker gaat komt u de Sahara binnen en zeer onvruchtbare grassteppes. Nog zuidelijker tenslotte zijn er de zoutmeren die het hele jaar door droog staan. Twee prachtige contrasten in deze droogte vormen de oases Tozeur en Douz. Daar is er ook de mogelijkheo\id om een fata morgana mee te maken.

Overige informatie Tunesië

Het klimaat in het noorden en oosten van Tunesie staat onder invloed van de Middellandse Zee. In het midden heerst er een steppenklimaat en meer naar het zuiden is ere en woestijnklimaat. mIn de Bergen kan het zelfs soms sneeuwen. De zomers kunnen in Tunesie heel erg heet zijn. Veel groepsrondreizen worden daarom meestal in een andere periode gedaan. De temperatuur kan nemelijk wel oplopen tot boven de 50 graden. Tijdens een groepsrondreis door Tunesie maakt u gebruik van bussen, jeeps en boten. Bijzonder zijn natuurlijk ook de kamelentochten die u in de woestijn kan maken. Voor Tunesie heft u geen visum nodig. Ook inentingen zijn niet nodig tijdens uw rondreis in Tunesie. Hoewel er in het toeristische noorden van Tunesie aan de Middellandse Zee veel mogelijk is moet u rekening houden met strengere Islam-normen en warden wanneer u de rets van het land gaat bezoeken.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Tunesie is een Arabisch land dat in het Noorden van Afrika ligt. Het land grenst aan Algerije, Libië en aan de Middellandse Zee.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Een land dat naast zon, strand en zee nog veel meer te bieden heeft. Mooie steden met overblijfselen uit lang vervlogen tijden met Romeinse tempels

  klik voor meer informatie