Rondreizen Venezuela

Rondreizen Venezuela

Een groepsrondreis door Venezuele, het zuid - Amerikaanse land laat u alle aspecten van het mooie land zien. In het noorden grense het land dat 2 keer zo groot is als Nederland aan de Caraibische Zee (met een kustlijn van bijna 300 kilometer lang), in het westen aan Colombia, het zuiden aan Brazilie en in het oosten tenslotte aan Guyana. Tijdens een groepsrondreis door Venezuela gaat u het afwissellende landschap zien met haar bergen, zandstranden , savannas en tropische wouden. Daarnaast is er wat cultuur betreft ook heel watt e zien in het zuid - Amerikaanse land. Het land heeft een rijke culturele geschiedenis die u tijdens uw groepsrondreis terug gaat vinden in de steden.

Bezienswaardigheden

Een van de absolute trekpleisters van Venezuela is het gigantische Andesgebergte dat in het land ligt. Tijdens de rondreis gaat u een trektocht op deze berg maken die een paar dagen duurt. Er zijn imposante en steile berghellingen te zien en de fincas, de kleine boerderijen, die her en der tegen de berg zijn aangeplakt zorgen voor een prachtig uitzicht. Alto de la Cruz op een hoogte van 4200 meter geeft een waanzinnig uitzicht en het zien ondergaan of opkomen van de zon is adembenemend.Heet nationale park Henri Pittier dat in het noorden aan de Carabische Zee grenst heeft voor flora en faunaliefhebbers alles in huis. Er is regenwoud, er zijn tropische bossen, moerassen en natuurlijk een prachtig zandstrand waar u een duikje kan nemen in de zee. Merida , de universiteitsstad van Venezuela is een prachtige oude stad waarin het heerlijk wandelen is. De stad ligt op een hoogte van 1700 meter en wordt omgeven door bergen. Het is er lekker koel.Vlak bij Merida ligt Pica Espejo. U kunt dat plaatsje bereiken door de hoogste kabelbaan ter wereld te nemen. Als u het durft kunt u een parapente vlucht maken zodat u een schitterend uitzicht heeft op de Anders en Merida.

Ook vlak bij Merida liggen de warmwaterbronnen van Tabay. Heerlijk om met z'n allen te genieten van het warme water. Mochima een toeristenplaats aan de Caraibische kust is heerlijk om tijdens uw groepsrondreis wat uit te rusten en af te koelen. Er zijn veel geode restaurants en gezellige terassen. De vele eilandjes langs de kust , waar het prachtig snorkelen is ,kunt u per boot bezoeken. De Salto Angel is met een hoogte van 970 meter de hoogste waterval ter wereld en het is overdonderend te zien hoe het water zich naar beneden stort in de Duivelskloof. De waterval ligt in het Nationaal Park Canaima en er zijn vele rivieren en meren te zien. Waarschijnlijk zult u een hoop tropische diersoorten en ook de roze dolfijn zien. De Llanos tenslotte is een prachtige laagvlakte . Uitgestrekte grasvelden met palmbomen bepalen het uitzicht van dit grote gebied van de cowboys die er nog steeds met lasso's , geweren en machetes rondrijden om kudde's bij elkaar te houden.

Overige informatie Venezuela

Tijdens uw groepsrondreis door Venezuela reist u met verschillende voertuigen. Het leukst is misschien weld at u tijdens de Andes-tocht gebruik kan maken van een ezel. Verder worden er tijdens de rondreis jeeps gebruikt om het onherbergzame landschap te doorkruizen, u maakt tochten over meren en rivieren met boten en u reist natuurlijk in een comfortabele bus. Het klimaat van Venezuela is trpisch alhoewel het in het Andesgebergte meer gematigd is. Een savannaklimaat is er tenslotte in de Llanos. Veel regenen doet het van mei tot November en van December tot April kan het er zeer droog zijn. Een visum is niet nodig voor Venezuela. Malariatableteen worden aangeraden en inentingen tegen hepatitis worden aangeraden wanneer u arme gebieden bezoekt. Voor de Amazone is een inenting tegen de gele koorts verplicht.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  De hoofdstad Caracas ligt aan de noordkust, aan de Caribische Zee. Het oude centrum staat bol van de koloniale bouwwerken.

  klik voor meer informatie