Rondreizen Vietnam

Rondreizen Vietnam

Veel bezoekers van Vietnam , het zuid-oost Aziatische land met de buurlanden China,Laos en Cambodja, zijn tijdens een groepsreis geboeid geraakt door de afwisseling in cultuur en natuur. De vleitige Vietnamezen, die er voor zorgen dat het land een van de snelst groeiende economieen ter wereld is, zijn vriendelijk en goedlachs. Tijdens een rondreis door dit prachtige land gaat u zeker vele indrukken opdoen die u tijdens de busritten kan delen met uw medepassagiers.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De meeste groepsrondreizen beginnen in Hanoi waar onder meer de bijzondere Eenzuilige Pagode, die op een boomstam in het meer staat, te zien valt. Hanoi beschikt ook nog over veel overblijfselen van de Franse koloniale tijd. Een boottocht door het landschap van Hao Lu dat is omgeven door rijstvelden is prachtig. Een van de hoogtepunten tijdens uw groepsrondreis is de Baai van Halong met meer dan 3000 eilanden. De plaats Hue, met haar vele pagodes, paleizen, tempels, koninklijke paleizen en graftombes staat op de werelderfgoedlijst en lijkt op een openluchtmuseum. Met de boot kunt u tijdens de rondreis naar de belangrijkste pagoda, de Thien Mu - pagoda gaan. De tempel ligt midden in een meer dus u moet er met de boot naar toe. Tijdens de rit naar Nha Trang, stopt u ook nog bij een fraai strand . Doc Let is een heerlijke plek om even uit te rusten en te genieten van de zee en zon. Ook de prachtige heuvels met mooie vergezichten over het landschap en de zee zijn aanwezig in Vietnam. Ngoan Muc , een pas op een hoogte van bijna een kilometer geeft dat soort vergezichten. Daarnaast zult u tijdens uw groepsrondreis zeker genieten van het koelere Dalat. Het plaatsje, was door haar ligging populair onder Fransen en rijke Vietnamezen omdat het er niet warm is. Ook de laatste koning van het land, Bao Dai had er zijn residentie. In Ho Chi Minh gaat u een beetje ondergronds. De vele tunnels van Cu Chi zijn bekend vanwege het verstoppen van wapens tijdens de Franse overheersing. Tijdens de oorlog met Amerika warden deze tunnels tot zo'n 200 kilometer uitgebreid. Wat ook niet gemist kan worden tijdens u groepsrondreis is een boottocht over de levensader van Indo- China, de Mekong rivier. U bezoekt de drijvende markt van het plaatsje Cai Be en bezoekt het eiland Dong Hoa waar de bewoners nog op een traditionele wijze leven.

Overige informatie Vietnam

Vietnam is een grot land en soms moeilijk bereidbaar. Veel groepreizen maken dan ook gebruik van een vliegtuig om lange afstanden in een korte tijd af te leggen. Verder zijn boottochten en treinreizen ook niet ongebruikelijk tijdens een groepsrondreis in Vietnam. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gebruik gemaakt van een bus. De gemiddelde temperatuur van Vietnam ligt tussen de 22 en 27 graden en is dus zeer gunstig voor toeristen. Van mei tot oktober is het er warm en kan het veel regenen. De vochtigheid is groot. Een visum voor Vietnam kan online worden aangevraagd of in het land zelf bij aankomst op de luchthaven worden afgegeven. Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel door sommige reisorganisaties aangeraden. Malariatabletten meenemen is wel handig.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Vietnam, wat afgeleid is van het woord Vietnamees dat land van het zuiden betekend, is een republiek in het zuiden van Zuidoost Azië.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Door een groot verschil in de landschappen kom je in Vietnam een groot aantal diersoorten tegen.

  klik voor meer informatie