Rondreizen Zimbabwe

Rondreizen Zimbabwe

Een groepsrondreis door Zimbabwe zal u lang heugen. Het land dat in het noorden en het zuiden wordt ingekelemd door de rivieren de Limpopo en de Zambezi en verder wordt omringd door landen zoals Zuid - Afrika, Botswana, Zambia en Mozambique, biedt een aaneenschakeling van bergen, rivieren, droge vlakten en kleine dorpen waar soms maar een paar mensen wonen. Tijdens uw groepsrondreis door Zimbabwe gaat u het allemaal zien.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Zimbabwe dat het Huis van Steen betekent heeft een zeer afwisselend landschap. Het meest bekend staat het land om de Victoria Watervallen, een plek die u tijdens uw groepsrondreis zeker gaat bezoeken. Het Huis van Steen verwijst naar de oude Koninklijke Residentie. De Great Zimbabwe is een van de overblijfselen van deze residentie. Het museum aldaar beantwoord al uw vragen over de rijke historie van Zimbabwe. De Victoria Watervallen zijn zo majestueus dat u er tijdens uw groepsrondreis waarschijnlijk meerdere dagen zal verblijven. Over een breedte van bij 2 kilometer storten enorme hoeveelheden water naar beneden. Wanneer u de tijd heeft kunt u het water dat ongeveer 100 meter naar beneden stort ook vanuit een vliegtuig, luchtballon of helicopter zien. Verder kunt u bungee jumpen of een spectaculaire rafttocht maken op de Zambezi rivier. Het water op de rivier kan soms behoorlijk wild zijn en u moet niet bang aangelegd zijn Ook imposant is het stadje Bulawayo, volgens sommigen de mooiste plek op aarde. Of dat zo is moet u tijdens uw groepsrondreis zelf beslissen, maar het stadje met haar prachtige parken en brede lanen die worden overschaduwd door bomen is bijna idyllisch te noemen. Wat u tijdens de rondreis ook zeker gaat zien in Zimbabwe zijn de Matobo heuvels. Het is de plek waar Cecil Rhodes ligt begraven en volgens hem ook al een van de mooiste plekken ter wereld. In grotten die her en der in de heuvels verspreidt liggen, zijn soms fraaie roysyekeningen van bosjesmannen te zien. Dorpen in de heuvels zijn vaak zo klein date r maar 1 familie woont. Schitterend tijdens uw groepsrondreis is ook Lake Kariba waar u nijlpaarden, olifanten en nog veel meer zoogdieren gaat zien.

Overige informatie Zimbabwe

Tijdens uw groepsreis in Zimbabwe zult u nafwisselen in boten, jeeps, luchtbalonnen en luxe autobussen vervoerd worden. De wegen van het landschap bestaan vaak uit verhard gravel dus het kan soms erg stoffig zijn. Het klimaat van Zimbabwe is subtropisch maar het is er toch wat koeler dan je zou verwachten. Mist komt voor een deel omdat het land ver boven de zeespiegel ligt maar ook omdat Zimbabwe niet aan een zee ligt. Tijdens de wintermaanden die van mei tot augustus duren kan het kwik dalen tot onder het vriespunt. Regenen doet het wel veel in de zomer. Een visum voor Zimbabwe wordt in de luchthaven van het land uitgeschreven. Inentingen zijn niet verplicht maar sommige reisoragnisaties raden injecties tegen Hepatitus A en Gele Koorts aan. Ook malariatabletten zijn verstandig om mee te nemen. Verder is het raadzaam om in de koudere maanden ook wat warme kleding mee te nemen. Voor de zomer volstaan t-hirts met lange mouwen en lange (safari) broeken. Nb: momenteel staat Zimbabwe niet bekend als een land met een goed imago. Hoewel groepsrondreizen voldoende veiligheid bieden is het niet verstandig om individuele tripjes te maken in het land.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Zimbabwe ligt in Zuidoost-Afrika en wordt omringd door buurlanden Mozambique, Zuid-Afrika, Botswana en Zambia.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Aanhoudende droogte en onregelmatige regenval zorgen bovendien al jaren voor voedseltekorten.

  klik voor meer informatie