Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika gelegen op het zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent is een wereld op zich. Tijdens een groepsrondreis zult u in dit prachtige land zoveel indrukken opdoen dat u blij bent ze met meerderen te kunnen delen. Tijdens uw reis zult u uitersten meemaken: de hagelwitte stranden van Kaapstad worden afgewisseld met de indrukwekkende kleuren die u tijdens een safaritocht gaat zien. De relaxte stad Kaapstad met haar heerlijke wijnen worden naast de sloppenwijken die het land ook nog kent, gezet. Kortom: een groepsreis door Zuid- Afrika vergt veel van u maar levert minstens net zoveel op.

Bezienswaardigheden

Zuid-Afrika is een divers land met een afwisselende natuur, een rijke cultuur en bovendien aardige mensen. Tijdens uw groepsrondreis zult van al deze aspecten iets te zien gaan krijgen. Muldersdrift bijvoorbeeld geeft een goed beeld van de vele stammen die in Zuid-Afrika leven en laat veel van hun cultuur en dagelijks leven zien. Een heel verschil met het moderne en schone Kaapstad waar u tijdens uw groepsrondreis veel dingen gaat zien. De indrukwekkende Tafelberg die boven de stad uitsteekt, de Kaap de Goede Hoop waar de Indische en Atlantische Oceaan in elkaar overstromen, Robbeneiland, de pinquins op Boulders Beach en natuurlijk de relaxte terassen van Kaapstad zullen uw rondreis tot een onvergetelijke vakantie maken. Voor een staaltje prachtige natuur is de Panoramaroute een hoogtepunt van uw rondreis. De Blyde River Canyon, de grootste groene kloof ter wereld, is meer dan indrukwekkend. De prachtige vergezichten die God's Window biedt zijn adembenemend. Wat u tijdens de rondreis ook zeker gaat bezoeken is het wereldberoemde Kruger National park. The Big Five (olifant, neushoorn, buffel, kuipaard en leeuw) gaat u tijdens uw groepsrondreis allemaal te zien krijgen. Daarnaast herbert het park vele reptielen en vogels. Ook prachtig, zeker wat cultuur betreft , is het oudste stadje van Zuid - Afrika, Graaff Reinet. U zult zich een beetje wanen in een zonovergoten Nederland met al die statige Kaap - Hollandse landhuizen. Bizarre rotsformaties zijn iets verderop te zien in de Valley of Desolation.

Advertenties van onze partners

Overige informatie Zuid-Afrika

Tijdens uw groepsrondreis door Zuid - Afrika zijn er verschillende mogelijkheden om de rondreis te maken. Wanneer u met een kleine groep bent kunt u een auto of camper huren. Gaat u met een grote groep dan reist u in een comfortabele bus, die u van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid rijdt. Vooral tijdens uw groeprondsreis in Zuid - Afrika is dit een voordeel. Het land heeft een prachtige natuur en u heeft alle tijd om van het landschap te genieten. Bovendien is zo'n rondreis met anderen uiterst geschikt om nieuwe vrienden te maken en reisindrukken uit te wisselen. Zuid - Afrika ligt op het zuidelijke halfrond waardoor de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van Nederland zijn. Wanneer het winter is in Holland, in de maanden december en januari, is het in Zuid - Afrika hartje zomer. Maar over het algemeen schijnt de zon het hele jaar volop in Zuid - Afrika. Kaapstad heeft een mediterraan klimaat , Durban een subtropisch. In beide steden is het vooral in de zomer warm tot zeer warm. Regen valt soms tijdens de wintermaanden juli en augustus in Kaapstad. Voor uw groepsreis naam Zuid - Afrika heeft u geen visum nodig. Uw paspoort moet ten minste nog zes maanden geldig zijn. Inentingen zijn niet verplicht om in Zuid - Afrika een rondreis te maken. Sommige reisorganisaties raden Hepatitus A, Tetanus en Difterie aan. Zorg tijdens uw groepreis ook voor een geode reisverzekering. Vaak kan de resiorganisatie waar u uw rondreis mee maakt ook wel de nodige informatie verschaffen. Ga dus goed voorbereid op reis als u een van onze reizen Afrika gaat maken!

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Zuid-Afrika is een land dat, zoals de naam al doet vermoeden, aan de zuidpunt van Afrika ligt.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  De belangrijkste rivier van Zuid Afrika is de Oranjerivier, die ontspringt in de Drakensbergen en over een afstand van meer dan 2200 kilometer.

  klik voor meer informatie