Rondreizen Botswana

Rondreizen Botswana

Botswana heeft een schitterende en veelzijdige natuur. Grote gedeeltes van het land zijn nog ongerept. De Kalahari Woestijn domineert het landschap van Botswana met haar rode zand. Verder vindt u er droge hoogvlaktes, heuvels, woestijn, rivieren en moerasgebied. Het land heeft avontuurlijke groepsrondreizigers die van natuur houden veel te bieden.

Bezienswaardigheden

Botswana heeft een aantal schitterende natuurparken. één hiervan is het Chobe National Park. Dit is een echte aanrader voor groepsrondreizigers die veel wilde dieren willen spotten. In het park kunt u ook een boottocht maken op de rivier de Chobe. Naast dit prachtig park zijn er nog twee bijzondere natuurparken: het Nxai en Moremi National Park. Hier zijn ook veel wilde dieren te zien maar ook verschillende landschappen zoals steppe, grasland en zoutpannen. Naast deze prachtige natuurgebieden is er nog de rivier Okavango. De delta strekt zich uit over een enorm gebied in het noordwesten van Botswana en is de grootste binnenlandse delta van de wereld. In dit prachtige gebied komen verschillende soorten dieren voor. De delta eindigt in de Kalahari-woestijn. Hier valt ook veel wild te bespeuren. In de woestijn zijn ook enkele natuurparken te vinden zoals het Kgalagadi Transfrontier Park. De Gcwihaba grot bevat stalagmieten en stalactieten die wel tien meter lang kunnen zijn. Tijdens uw groepsrondreis in Botswana moet u ook zeker de Victoria watervallen bezoeken. Bij Tsodilo Hills vindt u authentieke rotsschilderingen. U kunt op deze plek ook mooie groepswandelingen maken.

Vervoer

Het wegennet in Botswana is in goede staat. Als u in kleine groepen reist, kunt u dan ook prima een auto huren. Dit kan bij een aantal vliegvelden en in de grote steden. Het is verstandig om uw huurauto via uw reisorganisatie te regelen. Dit is vaak goedkoper en betrouwbaarder. Openbaar vervoer bestaat in Botswana praktisch niet. In de hoofdstad Gaborone rijden taxi's. De minibussen die op de lange afstandstrajecten en in de steden in Botswana rijden, zijn in slechte staat en over het algemeen ongeschikt voor deelname aan het verkeer.

Advertenties van onze partners

Praktische informatie

In speciaalzaken, op markten en in kraampjes zijn allerlei soorten handgemaakte goederen te vinden zoals verschillende soorten houtsnijwerk, stenen beelden en kleurige houten maskers. In de speciaalzaken gelden meestal vaste prijzen maar er valt vaak wel over te onderhandelen. Op markten en in stalletjes hoort afdingen er altijd bij. Het hoogspanningsnet in Botswana is 220/240 volt. Het is verstandig om een adapter met drie pinnen te kopen omdat de meeste buitenlandse stekkers niet in de stopcontacten van Botswana passen. Om naar Botswana te reizen, heeft u een paspoort nodig dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. De munteenheid van Botswana is de Pula. De gangbare creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Als u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas, is het belangrijk om deze niet uit het oog te verliezen. Het komt regelmatig voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw pas. In Botswana kan Malaria voorkomen. Laat u dan ook goed informeren over de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD of uw huisarts. In Botswana zijn veel restaurants. In Gaborone zijn de meeste belangrijke wereldkeukens vertegenwoordigd. Het kraanwater in Botswana is in de meeste stedelijke gebieden geschikt om te drinken. Een aantal reisorganisaties zijn gespecialiseerd in groepsrondreizen naar Botswana. De belangrijkste zijn: Fox, Shoestring, Koningaap, Djoser en Sawadee.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Botswana is een republiek dat in het zuiden van Afrika ligt. Het land grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Botswana ligt in het zuiden van Afrika en is een vooruitstrevend land waar je nog geen massa toerisme tegen komt.

  klik voor meer informatie