Rondreizen Ecuador

Rondreizen Ecuador

In het noordwesten van Zuid-Amerika ligt het land fascinerende land Ecuador, dat mede door haar geografische diversiteit een perfecte bestemming vormt voor uw groepsrondreis. Ecuador is grof gezegd in 4 verschillende zones te verdelen: kustgebied ('de Costa'), amazone ('de Oriente' ), het prachtige Andesgebergte ('de Sierra') en de Galápagoseilanden. Het land is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland en telt bijna 14 miljoen inwoners. Ecuador kent qua klimaat geen grote verschillen tussen winter- en zomer omdat het op de evenaar ligt (het spaanse woord 'ecuator' betekent immers 'evenaar'). De gemiddelde temperaturen in Ecuador liggen overdag rond de 25°C, maar 's nachts kan het flink afkoelen. Ecuador heeft een vochtig en warm klimaat en vooral in de regentijd (december tot mei) is de luchtvochtigheid enorm hoog.

Bezienswaardigheden in Ecuador

Quito is de hoofdstad van Ecuador, die op 20 kilometer afstand van de evenaar ligt. Quito is met meer dan 1,8 miljoen inwoners de tweede stad van Ecuador. De stad ligt in de Andes, tegen de helling van de vulkaan 'Pichincha', die nog steeds activiteit vertoont. Mede door de unieke ligging van deze stad - die omgeven is door 14 vulkanen - moet u deze wereldstad zeker niet overslaan wanneer u een groepsrondreis gaat maken door Ecuador. Bovendien vindt u in Quito de Virgen del Quito en het stadscentrum, waar zowel koloniale overblijfselen als moderne hoogbouw te vinden is. TIP: Om een leerzaam tintje aan uw groepsrondreis te geven, kunt u ervoor kiezen Spaanse lessen te volgen op één van de uitstekende talenscholen die in Quito te vinden zijn. Leuk, handig én leerzaam!

Advertenties van onze partners

Ongeveer dertig kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Quito vindt u het natuurreservaat Maquipucuna, dat op de evenaar ligt. Het natuurgebied, dat ook wel het 'nevelwoud' wordt genoemd, is beroemd door de exotische vogels, bloemen en vlinders die er te vinden zijn. U kunt in Maquipucuna heerlijk tot rust komen; wandelen, zwemmen of een dagje meelopen met ecologen wier taak het is de prachtige flora en fauna van het natuurreservaat te onderzoeken en onderhouden. Een van de grootste en bekendste indianenmarkten van Amerika vindt u in Otavalo. In Otavalo kunt u tijdens uw rondreis kennis maken met de eeuwenoude cultuur van de indianen. Otavalo ligt iets meer dan 90 kilometer ten oosten van Quito; de weg van Quito naar Otavalo maakt tevens deel uit van de alom bekende Panamerican Highway - die Alaska met Vuurland verbindt. Wanneer u een rondreis door Ecuador maakt, moet u zeker een bezoek nemen aan het regenwoud. De perfecte plaats hiervoor is Cuyabeno: een enorm natuurgebied in het noordoosten van Ecuador. In de regentijd staat een groot deel van dit gebied onder water, maar in het (relatief korte) droge seizoen bestaat het gebied voornamelijk uit droge wouden. In Cuyabeno zijn veel verschillende soorten dieren en planten te vinden. Zo vindt u er onder andere kaaimannen, anaconda's, apen, toekans en zoetwaterdolfijnen.Het toeristenplaatsje Baños is ook zeker een bezoek waard tijdens uw groepsrondreis.

Baños wordt omgeven door vulkanen en er zijn dan ook thermale baden te vinden. Er zijn meerdere 'sets' thermale baden te vinden rond Baños, bestaande uit zowel koude- als warme baden. In het plaatsje Baños kunt u genieten van de gastvrijheid van het Ecuadoraanse volk en ervaren hoe zij de plaatselijke lekkernij (een soort sliertachtige toffees) maken.Het zou bijna misdadig zijn de wereldberoemde Galápagoseilanden over te slaan tijdens een bezoek aan Ecuador. De eilanden liggen op ongeveer 1000 kilometer afstand van de kust van Ecuador in de Stille Oceaan. Door de geïsoleerde ligging en het relatief late ontstaan van de vulkanische eilandengroep zijn er op de Galápagoseilanden unieke soorten flora en fauna te bewonderen. De bekende bioloog Charles Darwin gebruikte de zeldzame diersoorten die op de eilanden voorkomen in de 19e eeuw al voor zijn evolutietheorie. Bovendien kunt u op de Galápagoseilanden heerlijk aan de hagelwitte stranden liggen en genieten van het warme, droge klimaat van de eilanden.

Overige informatie Ecuador

Groepsrondreizen door Ecuador zijn onder andere te boeken Djoser, GoYourOwnWay, Shoestring en Baobab.Het is verstandig u alvorens uw bezoek aan Ecuador in te laten enten tegen Hepatitis A, buiktyfus en DTP. Kraanwater drinken in Ecuador wordt niet aanbevolen. Bovendien is het aan te raden om tijdens uw bezoek aan de regenwouden malariapillen te slikken. Voor een bezoek aan Ecuador heeft u geen visum nodig.