Rondreizen Gambia

Rondreizen Gambia

Gambia is een land dat uit een smalle strook land aan de oevers van de Gambia-rivier bestaat. Het land is ongeveer 250 kilometer lang, maar slechts rond de 15 kilometer breed. De republiek Gambia ligt ingeklemd tussen de landgrenzen van Senegal en de Atlantische Oceaan (in het westen). In het land wonen ongeveer 1.7 miljoen inwoners en de bevolking groeit extreem snel. De hoofdstad van Gambia is Danjul; een stad die westelijk gelegen is op een eiland aan de monding van de Gambia-rivier. In het koloniale tijdperk was Gambia een kolonie van Engeland, dit is onder meer te merken aan het feit dat de bevolking engels spreekt, en dat is wel zo makkelijk! In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur in Gambia rond de 27°C en is de luchtvochtigheid erg hoog; u kunt het land dan ook het beste bezoeken in de maanden november tot en met mei. De temperatuur ligt dan rond de 32° en de luchtvochtigheid is aanzienlijk lager dan in de benauwde zomermaanden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Gambia

De hoofdstad Banjul is een goed beginpunt voor uw rondreis door Gambia. In Banjul vindt u onder andere het National Museum, waar u alles te weten kunt komen over het Gambiaanse volk, en de bruisende markt van Banjul (Albert market). Deze markt is een drukke chaos, waar mensen vanuit de wijde omgeving op af komen om hun levensmiddelen te kopen; echte winkels kent men namelijk niet in Gambia. Vanaf de 'Arch 22', het hoogste gebouw van het land - de 35-meter hoge poort naar de hoofdstad - heeft u een magnifiek uitzicht over de Gambia-rivier en de Atlantische Oceaan. Bakau is een stad ten westen van de hoofdstad Banjul, gelegen aan de Atlantische oceaan. Het is een typisch Afrikaanse stad, waar u 's avonds de vissers met hun bootjes de haven binnen kunt zien varen. Nabij Bakau ligt het fenomenale strand van Cape Point. Op dit uitgestrekte zandstrand kunt u eens lekker relaxen en bijkomen van alle indrukken die u opdoet in het overweldigende Gambia. In Bakau vindt u tevens een 'krokodillenpoel' (The Sacred Crocodile Pool) en een botanische tuin.

TIP: De Gambianen zijn echte sportliefhebbers; het is een fantastische ervaring om een keer zo'n typisch Gambiaanse sportwedstrijd mee te maken. Dit kan onder andere in het enorme sportstadion van Bakau (The Independence Stadium). In het oosten van Gambia ligt het eiland 'Mac Carthy Island', waar het koloniale plaatsje Georgetown ligt. In het indrukwekkende Georgetown kunt u alles te weten komen over de slavengeschiedenis van Gambia; u kunt zelfs een kijkje nemen in de kerkers waar de slaven onder mensonterende omstandigheden opgesloten zaten. Vanaf Mac Carthy Island kunt u een boottocht maken over de Gambia-rivier door het Baboon Island National Park. Hier vindt u de meest exotische flora en fauna, waaronder nijlpaarden, krokodillen, slangen, apen, en de zeldzame vogelsoorten. Als u dacht dat een uitstapje aan de Nederlandse hunebedden een bijzondere ervaring was, moet u tijdens uw rondreis door Gambia eens een bezoek brengen aan de 'Stone circles' van Wassu en Kerbach. Deze steenformaties liggen op circa 215 kilometer afstand van de Gambiaanse hoofdstad en dateren ongeveer uit het jaar 750. Onlangs zijn deze onbegrijpelijke wonderen op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Overige informatie Gambia

Uw groepsrondreis door Gambia is onder andere te boeken bij Gobest en Djoser. Veel rondreizen door Gambia worden gecombineerd met een bezoek aan Senegal. TIP: Een groepsrondreis door Gambia op een catamararn is een alternatieve manier om dit wonderschone land te verkennen. Vaccinatie is niet verplicht wanneer u op vakantie gaat naar Gambia, maar een inenting tegen Hepatitis A, DTP en gele koorts wordt wel aangeraden. Het is ook verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen wat betreft malaria (dit kan door middel van inenting of het slikken van malariapillen). Een visum is geen vereiste tijdens uw bezoek aan Gambia, het is echter wel van belang dat u in bezit bent van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Na aankomst in Gambia wordt u op het vliegveld geacht nog ongeveer 10 euro aan toeristenbelasting te betalen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Gambia is een land dat in Afrika ligt en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een smalle strook langs de Gambia-rivier.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Aan het uiterste westelijke puntje van Afrika ligt het prachtige staatje Gambia.

  klik voor meer informatie