Rondreizen Marokko

Rondreizen Marokko

Marokko gelegen in Noord afrika aan de Middellandse zee. Reis tijdens uw groepsreis langs moskeeen, prachtige vestingwerken en poorten. Ook zon en zwemaanbidders kunnen hun hart ophalen een van de vele badplaatsen.

Bezienswaardigheden

De grootste stad van Marokko "Casablanca" is ook een havenstad, vanuit daar kun je vele zilverwerken bewonderen in het zilverstadje Tiznit. Tanger staat bekend als "Witte stad" door de kleur van de huizen dit is ook een havenstad. Proef de arabische sfeer in een van de kleine steegjes van de vesting wat kasba genoemd wordt. Hier vind je de arabische markt waar je goedsouvenirs kunt kopen. S'avonds bruist hier het nachtleven en zijn er vaak verschillende optredens. Bij de groepsrondreis gaan de excursies langs de koningssteden zoals Marrakech wat de parel van het zuiden word genoemd. Ook bezoekt u het Bahia paleis met Moorse tuinen waar ook een badhuis is en het eeuwenoude Koutoubia moskee met vier gouden ballen op de top. Op de marktpleinen ziet u folklorische dansers, waterdragers en slangenbezweerders. In het beroemde Berber plaatsje Azrou ziet u houtsnijwerk en tapijten die daar worden gemaakt. Het Meknes is een absolute aanrader, het is de stad van de 100 torens en de muren zijn met schitterende vestingwerken en poorten bewerkt. Bij de reis ga je ook langs Rabat waar een modern stadsgedeelte is hier zijn ook mooie boulevards en parken heeft. In het oude deel is het grafmonument van koning Mohammed V. En het koninklijk paleis van Hassan 11 met Andalustische tuinen.

Advertenties van onze partners

De kasba route is een leuke onderneming. Per voet of per ezel ga je over de eeuwen oude karavaanweg. De bevolking is oosters gekleed en ook zie je verschillende ambachten die hier verkocht worden. S'winters is er de mogelijkheid voor wintersport in het Atlasgebergde. Er zijn verschillende leuke badplaatsen. Kortom voor elk wat wils. Er zijn goede voorzieningen in Marokko de keuze uit overnachtingsmoglijkheden is dan ook ruim. U kunt heerlijk verblijven in Hotels, appartementen,vakantieparken en bunglowparken. De beste manier om Marroko te leren kennen is door middel van een rondreis. Vaak duurt de rondreis 1 week en kunt u nog een week extra verlengen. Het is minder aan te raden een om een strand en excursie reis te boeken doordat de badplaatsen nogal verspreid liggen en daardoor zou er veel tijd verloren gaan door grote reisafstanden. Houdt u er ook rekening mee dat u niet zomaar overal mag komen als toerist. Zo is de heilige bedevaartplaats met de El-Andalus moskee te Fes verboden gebied voor niet gelovigen. Uw reisbureau kan u verdere informatie verschaffen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Marokko is een land dat in het noorden van Afrika ligt aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Marokko was vroeger ook een koninkrijk, maar toen de Turken het land overheersten is er het Arabisch ingevoerd en deed de islam zijn intrede.

  klik voor meer informatie