Rondreizen Namibië

Rondreizen Namibië

Op het zuidwestelijke deel van Afrika ligt Namibie. Namibie is vaak een groepsrondreis in combinatie met andere landen en dat is eigenlijk zonde want het is een vakantie land op zich! Indrukwekkend woestijnlandschap met grote kudde's Gems en springbokkantilopen. Prachtige flora en fauna , uitgerekt savanne gebied waar je groot wild tegenkomt op 1 van de avontuurlijke safari's. Museau's en een bezoek aan historische gebouwenmogen ook niet ontbreken aan uw groepsrondreis. De sky is hier letterlijk de limit.

Bezienswaardigheden

De safaries zijn de hoogtepunten van Namibie. In de hoofdstad Windhoek vind u het Etosha wildpark, met watervallen . Dit park is 1 van de grootste parken in Africa. Hier leven de drie grootste kolonies witte Pelikanen en Flamingo's. Ook kalahari en bosjesmannnen komt u tegen. De grootste olifanten van Africa wonen hier. De kleinste olifantie is maar liefst 4 meter hoog. Er zijn verschillende waterbronnen en een meer waar alle dieren bijeen komen om te drinken.U gaat per jeep door de wilderniss. Naast de meer dan 200 locale bloemen en planten ziet u groot wild zoals de Olifant, leeuw, buffalo, neushoorns, giraffe en luipaarden! Een mooie rit is die in Mahango Game Reserve die u over het water voert. Bootje baden is hier geen goed plan , er zijn hier krokkodillen en nijlpaarden in het water! Von Bach Game Reserve is het park waar u zich helemaal kunt uit leven in verschillende watersporten. Bergbeklimmen en haaivissen zijn hier ook populair. De haaien zijn tussen de 50 en 190 kilo zwaar en worden na het vangen weer terug in de zee vrijgelaten. Wilt u kamperen onder een echte sterrehemel dan moet u dan zeker hier doen! Nergens zijn de nachten zo mooi en helder als hier. Er zijn verschillende telescopen om een nog gedetaileerder beeld te krijgen.

Advertenties van onze partners

Behalve haaivissen kunt u op de Von Bach Game resort ook genieten van verschillende watersporten zoals skieen , windsurfen, op een boot of jacht varen. In Swakopmund is het mogelijk om een ballonvaart te boeken waar u het adembenemende contrast kunt zien tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan.Kanoeen, kayaken en raften kunt u op de Okavango rivier de rivier gaat hier regelrecht door het wild life en de woestijn! Wil u dit graag met kinderen ondernemen dan is de Orang rivier goed geschikt deze rivier is rustiger en perfect voor families met kleine kinderen. Na al deze avontuurlijke ervaringen kunt u na afloop een weldadige masssage boeken. Let u bij het boeken goed op de toegestane leeftijden. Sommige safaries zijn leeftijdsgebonden en niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook is het handig om het jaargetijd aftestemmen op uw reis want de temeraturen kunnen behoorlijk oplopen. Uw reisbureau kan voor u een reis op maat boeken en u vertellen over de benodigden vergunningen die u nodig heeft voor bepaalde ondernemingen. Wilt u grotten verkennen dan heeft u namelijk vaak toestemming nodig van de des betreffende landeigenaar. Het beste is om deze excursies van te voren te regelen zodat u op uw vakantie niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Namibie is een land dat in het zuiden van Afrika ligt, aan de kust van de Atlantische Oceaan. Tussen de landen Angola en Zuid-Afrika.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  De 26 parken en reservaten van Namibië vormen met hun vele wilde dieren één van de grootste toeristische trekpleisters.

  klik voor meer informatie