Rondreizen Nepal

Rondreizen Nepal

Nepal ligt in het werelddeel Azië. Nepal ligt tussen Tibet en India in de Himalaya. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu. Nepal beschikt over veel bergen. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal. 60% van de inwoners in Nepal spreken Nepali en is daarmee ook de officiële taal. Meer dan de helft van de bewoners in Nepal leeft onder de armoede grens. Nepal beschikt over veel verschillende soorten klimaten. Dit komt voornamelijk door de grote hoogteverschillen. Nepal beschikt over een hooggebergteklimaat in de Himalaya. In de minder hoge gebieden langs de grens van India heerst een subtropisch klimaat. De regenval in Nepal verschilt ook per gebied. Zo valt er in het oosten 2500 mm per jaar. In het midden 1400 mm en in het westen 1000 mm. Toerisme is een van de grootste inkomsten in Nepal. En uitermate geschikt voor een groepsrondreis of een rondreis op eigen houtje. Nepal beschikt over veel bezienswaardigheden waar je voor een rondreis op eigen houtje zelf uit kunt kiezen. Een groepsrondreis gaat naar de meest bekende of meest bijzondere bezienswaardigheden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Zoals bij veel rondreizen begint ook bij deze rondreis de reis in de hoofdstad van het land. In Peru is dat Kathmandu. Kathmandu is een stad vol bijzonderheden. Kathmandu wordt dan ook wel een groot openluchtmuseum genoemd. Kathmandu heeft deze bijnaam gekregen omdat er op elke straathoek wel iets te zien is. Een fascinerende stad! Stoepa's, tempels. Pagodes en andere heiligdommen vindt je hier terug. Heb je honger gekregen van de reis of van de tocht door deze prachtige stad dan kun je iets gaan eten in een van de tientallen gezellige restaurantjes. Het koninklijk paleis Hanuman Dhoka is een van de vele bijzondere gebouwen en een bezoekje waard die liggen rond het Durbarplein. Het Durbarplein ligt in het centrum van de stad. Meer bijzondere gebouwen aan het plein zijn het huis ban Kumari en het Talejutempel. Voor het huis van Kumari, de levende godin, staan vaak veel toeristen die een glim van de godin willen opvangen. Dicht bij de stad Kathmandu liggen de boeddhistische stoepa's Swayambunath en Bodnath. Swayambunath biedt een mix van boeddhistische en hindoeïstische cultuur. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over vallei. In de vroege avond uren in Bodnath komen veel Tibetanen samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa. Deze Tibetanen hebben zich hier gevestigd naar de inval van Chinezen in hun eigen land.

Een oud koningsstad en leuk om een nacht door te brengen tijdens de rondreis is Bhaktepur. Langs dit stadje kom je tijdens de rondreis vanaf Kathmandu naar Nagarkot. Bhaktepur is een bijzonder stadje. Je waant je in een sprookjeswereld. Je vindt er veel smalle steegjes en verschillende kleine maar mooie pleintjes. Het stadje doet je denken aan de middeleeuwen. Een wandeling door deze stad is de stad zeker waard. Op een van de vele terrasjes kun je lekker eten en genieten van het uitzicht. In Nepal worden ook veel wandeltochten gearriveerd. Veel wandeltochten duren weken waardoor je elke avond in de natuur slaapt. Verschillende wandeltochten brengen je langs diverse natuurgebieden en steden. Je kunt kiezen tussen lange afstanden of kortere wandelingen. Van een dag tot drie weken. Een lange uitdagende tocht in Nepal is de tocht via het plaatsje Ulleri naar Ghorepani. Met deze tocht ben je ongeveer 7 uur onderweg. De wandeling gaat langs een mooi eikenbos met vele rododendrons. Het pad staat voornamelijk uit trappen. Uiteindelijk bij aankomst van het plaatsje Ghorepani heb je een mooi uitzicht over de bergen. Een bezienswaardigheid is Chomrong. Chomrong is een plaatjes op 2170 meter hoogte. Dit plaatsje is het dichtst dat je bij de hoogste bergpieken kunt komen van het berggebied. Je hebt het gevoel dat je ze bijna kunt aanraken.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Nepal is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en Tibet (China). De staat is een constitutionele monarchie.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Het klimaat varieert en dat is afhankelijk van de hoogtes van het land. Er is een heet, subtropisch klimaat te vinden in de laagvlakte.

  klik voor meer informatie