Rondreizen Panama

Rondreizen Panama

Panama is een land gelegen in Centraal Amerika. Veel reizigers kijken Panama over het hoofd tijdens een reis aan Centraal Amerika. Wat erg jammer is wat Panama is een perfecte vakantiebestemming voor rondreizigers. Panama is het allersmalste deel van heel Noord- en Zuid-Amerika en vormt als het ware een brug tussen deze twee continenten. In Panama vindt je zowel het stadsleven als de jungle.

Bezienswaardigheden

Aan het begin van een groepsrondreis of een rondreis op eigen houtje door Panama begin je eigenlijk altijd in Panama City. De bereikbaarheid van Panama City is goed vanuit Nederland. De vlucht duurt 16 uur. Maar ook vanuit verschillende andere continenten kun je Panama City goed bereiken per vliegtuig. Panama city is een bruisende stad die westers aan doet. Een stad vol sfeer en leven. In Panama city ligt het Panamakanaal. Het Panamakanaal is er om beidde oceanen met elkaar te verbinden. Een boottocht door dit kanaal is een echte aanrader. Je kunt vanuit de boot al veel zien van de stad en de omgeving. Een andere bijzondere stad in Panama is het El Valle. Deze stad heeft ruim 6000 inwoners en ligt op 1,5 uur rijden van Panama city. Bijzonder aan El Valle is dat het in de krater van een gedoofde vulkaan ligt. De vulkaan is 3 miljoen jaar geleden uitgebarsten. Dit is gebeurt met zoveel kracht dat de top eraf geblazen werrd. Hierdoor s een krater ontstaan van 5 kilometer doorsnee. Deze krater is langzaam aan gevuld met regenwater en is een groot meer geworden. Dit meer is later weer droog gelegd. Bij het betreden van de krater kom je in het rustige stadje El Valle. Ligy op 1000 meter hoogte. Het is er dan ook kouder dan aan de kust van Peru. Een keer in het jaar is er in El Valle een populaire weekend evenemten. Tijdens dit evenement is er een kunstmarkt. Op deze kunstmarkt verkopen Indianen hun kunstwerken en etenswaren aan toeristen en bewoners uit Peru. Wil je tijdens een rondreis wat anders zien dan steden of wil je een andere kant leren kennen van Panama dan kun je rondreizen door de vele natuur van Panama. Van jungle tot natuurparken en Indianen. Vanuit El Valle kun je een Tour maken om de jungle vanaf boven te zien. Je vliegt met een helicopter over de Jungle. Leuk om eens te zien hoe groot de jungle is en hoe het er van boven uit ziet. De echte avonturier kan toch beter de jungle in gaan met een goede gids. Zo heb je ook meer kans om dieren en planten te ontdekken die je niet ziet vanuit de lucht.

Advertenties van onze partners

Dit kan op slecht 30 minuten rijden ten noorden van Panama City. Vanuit hier kun je met een gids de jungle in. Op zoek naar wilde dieren als krokodillen, luiaards en leguanen. Je doet er goed aan om een gids mee te nemen die het gebied goed kent. Zelf kijk je namelijk veel te snel over verschillende dieren of planten heen. Wil je echt genieten van de wilde dieren is een gids dus een echte must. In Panama leven nog zeven indianenstammen. Een daarvan is de bekende Embera Indianen. Helaas liggen de meeste Indianen dorpen diep in de jungle en zijn ze moeilijk te vinden. Een lange tocht met gids is nodig om een van deze Indianendorpen te vinden. Wil je liever niet zo ver of er veel tijd insteken maar wel Indianen tegen komen dan is het Embera dorp een goed alternatief. Je kunt hier goed zien hoe indianen leven. Buiten de Jungle, Indianen en steden om heeft Panama ook verschillende nationale parken te bieden. Om precies te zijn elf. Het Chagres park en het Soberania park zijn de grootste favorieten onder de reizigers. Het Changres park staat vooral bekend om de grote hoeveelheid water die er te vinden is en de Indianendorpjes.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  De Republiek Panama is een land in Midden-Amerika (en gedeeltelijk ook Zuid-Amerika), wat grenst aan Costa Rica en Colombia.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Rondreizen door Panama doet men niet zonder het Panama kanaal te zien.

  klik voor meer informatie