Rondreizen Turkije

Rondreizen Turkije

Een groepsrondreis door Turkije laat u vele aspecten zien van het grote land. De westerse stad Istanbul met haar fraaie moskeen, gelegen aan de prachtige Bosporus, het indrukwekkende Cappadocie met haar bergen en sprookjesachtige landschap en natuurlijk de kuststreek aan de Egeische Zee. Turkije is een ontmoeting met het Oosten en Westen tegelijkertijd. Mystieke bazaars en moderne winkelcentra in Istanbul en Ankara.

Bezienswaardigheden

Istanbul, de stad aan de Bosporus is sprookjesachtig. Tijdens uw groepsrondreis gaat u kennismaken met de historie van de stad. De Blauwe Moskee met haar zes minaretten, het Topkapi museum met prachtige juwelen en haremvertrekken, de wereldberoemde Aya Sofia, ze staan allemaal in het centrum van de stad en zijn omringd door gezellige restaurantjes en café's waar u kunt genieten van de heerlijke Turkse keuken. Cappadocie dat het grote midden van Turkije vormt staat bekend om haar bizarre rotsformaties en rotswoningen. De Goreme valley is een groot openluchtmuseum in de streek en tijdens uw groepsrondreis kunt u er uren doorbrengen in ondergrondse gangen en tunnels. Ook ondergronds zijn de twee eeuwenoude steden Kaymakli en Derinkuyu. Vroeger leefden de mensen bij bedreiging soms maanden onder de grond. Erg imposant zijn de beelden op de berg Nimrut Dagi. Het kan soms flink waaien op de hoge berg dus neem warme kleren mee. Die warme kleding kunt u tijdens uw groepsrondreis in uw hotel laten wanneer u de Egeische Zee bezoekt. Het plaatsje Selcuk is oergezellig en ligt bovendien vlak bij de oude Romeinse stad Efeze. Hier vindt u prachtige ruines en oude overblijfselen van zowel de Griekse als de Romeinse tijd. Helemaal in het oosten van Turkije lig het stadje Van, aan het Van meer. Volgens de vele Koerden die in oost Turkije wonen is het de parel van Koerdistan. Het water van het Van-meer is helderblauw en staat in schril contrast met het grijze bergachtige landschap. Imposant is ook het kasteel van Van, volgens sommigen meer dan 3000 jaar oud. Een andere stad in het oosten, Dogubayazit ligt aan de voet van het Araratgebergte. In de stad zelf staat de meest fotogenieke ruine van Turkije. Het is het Isha Pasha Paleis. Het laat zien hoe rijk en maschtig de krijgsheren waren die leefden in het Ottamaanse rijk. De berg Ararat met een hoogte van meer dan 5000 meter zou de plaats zijn waar de Ark van Noach is gestrand. Verschillende wetenschappelijke expedities zijn op zoek geweest maar hebben niets gevonden.

Advertenties van onze partners

Tijdens uw rondreis door Turkije maakt u gebruik van bussen, jeeps en treinen. Het wegennetwerk van Turkije is over het algemeen in prima conditie maar om bijvoorbeeld de berg Nimrut Dagi te bezoeken is een goede jeep nodig. Turkije is een groot land en tijdens uw rondreis kunt u verschillende klimaten tegenkomen. Cappadocie, het middengebied heeft een landklimaat en kan in de winter erg koud zijn. Het toeristische gebied rond de Turkse Riviera heeft een mediterran klimaat met milde winters. Voor Turkije is geen visum nodig. Inentingen worden ook niet aanbevolen. Sluit voor uw groepsrondreis wel een goede reisverzekering af.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Turkije, of voluit de Republiek Turkije, is een land dat voor het grootste deel in Azië ligt, op het schiereiland Anatolië, tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Het klimaat vertoont grote verschillen, die vooral samenhangen met de ligging ten opzichte van de zee en de hoogte.

  klik voor meer informatie