Rondreizen Argentinië

Rondreizen Argentinië

Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika. Het land is bijzonder en heeft veel te bieden aan avontuurlijke groepsrondreizigers. Argentinië kenmerkt zich door haar buitengewone natuurschoon. Door de gevarieerde landschappen waant u zich in een paradijs. Argentinië heeft een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door koloniale, Inca- en Colombiaanse invloeden. Het land heeft een aansprekende cultuur en een prima gastronomie. Het wegennet in Argentinië is goed. U kunt het land dan ook goed met een bus of auto bereizen. Als u weinig tijd heeft, kunt u veel plaatsen ook snel en makkelijk met binnenlandse vluchten bereiken.

Bezienswaardigheden Argentinie

Buenos Aires is een geschikt startpunt voor uw groepsrondreis door Argentinië. Het is de moeite waard om enige dagen uit te trekken om deze stad te verkennen. Buenos Aires kenmerkt zich door zijn roerige straatbeeld. De stad heeft een aantal beroemde pleinen zoals Plaza del Congreso en Plaza de Mayo. Ook zijn de grote kathedraal en de artistieke wijk la Boca een bezoek waard. Een andere karakteristieke wijk is Recoleta. In deze mooie rustige buurt wonen de rijke mensen van Buenos Aires. Hier ligt ook het kerkhof waar een aantal nationale bekendheden begraven liggen. San Telmo is één van de oudste wijken van de stad. U vindt hier veel antiekwinkeltjes en koloniale gebouwen. In Buenos Aires zijn verschillende gezellige marktjes en leuke winkels te vinden. De stad slaapt nooit. U kunt er genieten van spectaculaire tangoshows en live muziek in dampende en donkere kroegen. De stadsbussen rijden er dag en nacht. Tussen Buenos Aires en Vuurland liggen de kale vlaktes van Patagonië. Vanuit het plaatsje Puerto Madryn kunt u naar het schiereiland Valdes reizen. Hier leven pinguïns, flamingo's, robben en zeeleeuwen. Vanaf april tot begin december kunt u er ook walvissen spotten. In het national park Los Glaciares ziet u de imponerende gletsjer Perito Moreno. Midden in het national park Tierra del Fuego (Vuurland) ligt het meest zuidelijke plaatsje van Zuid-Amerika, Ushuaia. Vanaf hier kunt u een tocht maken naar het Beagle kanaal. Dit is de zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antarctica. Hier leven zeeleeuwen, pinguïns, robben en flamingo's.

Advertenties van onze partners

Tijdens uw groepsrondreis door Argentinië mag u de indrukwekkende rotsformaties van het Andesgebergte absoluut niet missen. De reusachtige bergen reiken tot maar liefst zeven kilometer hoogte. Op het drielandenpunt met Brazilië en Paraguay ligt Iguazú. In de jungle rond deze plaats, vindt u één van de mooiste watervallen van de wereld. U kunt dit spektakel wandelend, met een boot of met een helikopter bewonderen. In het gebied komen enorm veel soorten vlinders voor. Eén van de mooiste gebieden van Argentinië is het merengebied. U kunt er wandelen, fietsen, paardrijden en boottochten maken. De omgeving is rijk aan meren en berggebieden. Het grootste gedeelte is begroeid met uitgestrekte bossen. De bekende 'zeven meren route' is populair bij groepsrondreizigers. Een goed beginpunt voor diverse groepstochten is het plaatsje Bariloche. Dit is een bekend ski gebied. Vanuit Bariloche kunt u met de boot oversteken naar Puerto Montt in Chili. Tijdens de tocht kunt u genieten van een schitterend uitzicht op bergen, meren en vulkanen.

Noord Argentinië is zonder twijfel de nog niet ontdekte parel van het land. In het uiterste noorden, ligt de Humahuaca vallei. Het gebied is omgeven door adembenemend berglandschap. Ook leven hier kleurrijke Indianen. Het plaatsje Salta ligt in het centrum van de vallei. U vindt hier nog diverse koloniale gebouwen. Vanuit Salta kunt u diverse groepstochten naar onder andere de landbouwterrassen van de Inca's en naar lama boerderijen in de regio maken. Difunte Correa is het grootste bedevaartsoord van Argentinië. Uit alle uithoeken van het land komt men hier naar toe om voorwerpen te brengen die symbool staan voor `bescherming`. Luján is een ander bedevaartsoord. Hier worden jaarlijks op 8 mei en 8 december de belangrijkste religieuze tochten van Argentinië gehouden. In de kathedraal van Luján staat het beeld van de Maagd Maria. Zij is de beschermvrouwe van 'het transport'

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Argentinië is een ontzettend mooi land dat in het zuiden ligt van Zuid-Amerika. In dit land spreekt men Spaans, één van de belangrijkste wereldtalen.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Argentinië is na Brazilië het grootste land van Latijns-Amerika en ligt opgesloten tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en het Andes gebergte.

  klik voor meer informatie