Rondreizen Australië

Rondreizen Australië

Australië is een reusachtig uitgestrekt, divers en dunbevolkt land. Het meest dominerend is de outback. Dit is het woestijnachtige binnenland met oneindige vlaktes. Het is het meest bekende maar ook het meest mysterieuze gebied van Australië en trekt groepsrondreizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring.

Bezienswaardigheden

De deelstaat New South Wales wordt veel bezocht bij groepsrondreizen. Een aantal bezienswaardigheden zijn: de metropool Sydney en de 'blauwe bergen'. Dubbo is één van de bekendste plaatsjes in de "outback". Het is vooral bekend vanwege de Western Plains dierentuin. Ten oosten van Sydney ligt het kleine vulkanische eiland Lord Howe. Het paradijsje staat op de werelderfgoedlijst. Er leven ongeveer 120 vogelsoorten. U kunt het eiland met het vliegtuig vanuit Sydney en Brisbane bereiken. In de buurt van Darwin vindt u een bijzonder gebied vol moerassen, jungle en canyons. Het Kakadu National Park en het wereldberoemde Uluru-Kata Tjuta park mag u tijdens uw groepsrondreis niet missen. In het noordwesten van Australië ligt het Kimberleys gebergte met grillige rotspartijen in bijzondere kleuren. De deelstaat Queensland wordt het meest bezocht bij groepsrondreizen. U vindt er tal van badplaatsen. Voor de kust liggen vele paradijselijke eilanden. Voor een aangenaam verblijf, kunt u overnachten in één van de luxe hotels. Ter hoogte van Gladstone ligt het Great Barrier Reef. Dit is het grootste rif van de wereld. Er leven honderden vis- en koraalsoorten. U kunt het Great Barrier Reef met een boot bezoeken om te duiken of snorkelen. Voor gezelligheid tijdens uw groepsrondreis moet u in het zuiden van Australië zijn. Het gebied is bekend vanwege zijn wijn en oogstfeesten. Barossa Valley, één van de beste wijngebieden van Australië ligt in deze regio. Kangaroo Island is ook zeker een bezoek waard. U kunt het eiland met een veerboot bereiken. Onderweg kunt u de genieten van de onaangetaste natuur. Tijdens de tocht ziet u pinguïns, zeehonden en diverse zeevogels. De afgelegen baaien met schitterende stranden zijn meestal alleen te voet bereikbaar.

Advertenties van onze partners

Het eiland Tasmanië wordt steeds meer ontdekt door groepsrondreizigers. Alles op het eiland wijkt af van de rest van Australië. Er zijn schitterende natuurparken. Om het eiland goed te verkennen heeft u minimaal een week nodig. Tijdens uw groepsrondreis kunt u de volgende interessante route maken; U vertrekt uit Hobart en maakt steeds twee overnachtingen in respectievelijk: Strahan, Cradle Mountains National Park en Freycinet National Park. De laatste nacht kunt u in Hobart doorbrengen. U kunt Tasmanie met de boot en met het vliegtuig bereiken. Melbourne is de hoofdstad van Victoria. De stad heeft prima winkels, markten, galerijen, musea, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het centrum heeft moderne wolkenkrabbers en gebouwen in Victoriaanse stijl. Bezoek in ieder geval het Flinders Street station, de Queen Victoria Markt, het Chinese Museum, het parlementsgebouw en het Victoria Arts museum. Ook de parken op de zuidoever van de Yarra rivier en het koninklijke gebied zijn een bezoek meer dan waard. Buiten Melbourne liggen ook een aantal interessante gebieden. Stroomopwaarts in de Yarra vallei zijn wijnkastelen waar heerlijke wijn wordt geproduceerd. De 'Great Ocean Road' is één van de mooiste kustwegen van Australië. U kunt er genieten van het fenomenale kustlandschap. Grampians National Park is een Aboriginal Reservaat. Er zijn schitterende rode kliffen te bewonderen. Ook zijn er veel grotten met Aboriginal tekeningen.

Phillip Island is bekend vanwege haar pinguïns en zeehonden kolonies. Wilsons Promontory en Lakes National Park zijn natuurgebieden die u tijdens uw groepsrondreis ook niet mag missen. Er is een lagune met onaangetaste eilanden en moerassen. Het is een broedplaats van veel zeevogels. Tussen Melbourne en Sydney liggen de Snowy Mountains. In dit gebied liggen de hoogste bergen van Australië. In de winter is dit een populair ski gebied. Ook in de zomermaanden kunt u er heerlijk vertoeven. Er zijn prachtige wandelmogelijkheden. In dit gebied ontspringt ook de Murray River. Dit is de langste rivier van Australië. De liefhebbers kunnen hier raften. Aan de westkust komt u weinig beschaving tegen. Het natuurschoon heeft er de overhand. Een bezoek aan de Wave Rock en het Ningaloo Reef mogen tijdens uw groepsrondreis niet ontbreken. Ook is Rottnest Island zeker een bezoek waard. Het eiland heeft schitterende natuur en prachtige baaien. Het is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Ten noorden van Perth ligt het Yanchep National Park. Hier leven koala's en kangoeroes. In het Nambung National Park, ziet u een vele pilaren van zandsteen. Dit zijn fossiele resten van een oud bos. Bij het plaatsje Kalbarri aan de kust ligt de 'Rainbow Jungle'. Dit is één van de mooiste vogelparken van Australië. In het noordwesten van Australië vindt u de oeroude Kimberley Ranges met bijzondere en eigenzinnige landschappen. Het is één van de boeiendste en meest afgelegen plekken in Australië. Vanzelfsprekend mag een bezoek aan de zuidwesthoek van Australië tijdens uw groepsrondreis niet ontbreken. U treft er uitgestrekte Kauri bossen, prachtige kustlandschappen en wijngebieden.

Vervoer

Als u met een kleine groep reist, is Australië prima met een auto of camper te verkennen. Onderweg kunt u op diverse plaatsen kamperen. Als u weinig tijd heeft, kunt u het beste vliegen. Binnenlandse vluchten dekken vrijwel heel Australië. U kunt bijna dagelijks vliegen naar de diverse bestemmingen. Tussen de grote steden zijn meerdere vluchten per dag beschikbaar. Ook rijden er tussen de grote steden bussen met een vaste dienstregeling. Deze zijn comfortabel en hebben faciliteiten als slaapstoelen, video, toilet, airconditioning en bar. Als u meerdere trajecten met de bus af gaat leggen, kunt u het beste van te voren een buspas kopen.

In de steden is het openbaar vervoer goed geregeld. Ook zijn er voldoende taxi's. Er zijn ook een aantal treinverbindingen in Australië. De treinen rijden echter niet zo vaak en meestal langzamer dan bussen. Ook moet een treinreis vooraf worden geboekt. Bij de grote steden is een uitgebreid spoorwegnet beschikbaar. Dit is voornamelijk gericht op het vervoer van forensen. In Sydney zijn de snelle veerboten door de baai in trek. In Perth zijn de stadsbussen in het centrum gratis.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Australië is een land, of beter gezegd, een groot eiland dat 180 keer groter is dan Nederland. Dit 'eiland' bestaat uit 6 staten.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Perth is de hoofdstad van West-Australië en is de meest geïsoleerde grote stad op aarde. Naar het westen is de volgende halte Mauritius

  klik voor meer informatie