Rondreizen China

Rondreizen China

China is een groot land. Het is bruisend en heeft bijzondere tradities. China heeft indrukwekkende paleizen, mooie parken en boeddhistische tempels, moderne steden en een buitengewone natuur. Ook leven er in China verschillende bijzondere volkeren en is de Chinese keuken de beste van Azië. Kortom: China heeft elke groepsrondreiziger veel te bieden. China, een betoverend, aantrekkelijk land als vakantiebestemming. Bij China denk je direct aan de Chinese muur, het heerlijke eten, astrologie en de geneeskunst. Het land biedt een variatie aan cultuur en landschappen. Dit geldt ook voor het klimaat, hoe meer je naar het noorden gaat, hoe koeler het wordt en hoe meer de neerslag afneemt. In het zuidoosten heerst een tropisch klimaat. Dit immens grote land is niet in keer te bekijken. Hoe je ook gaat reizen, per camper of met een rondreis, je ziet altijd maar een tipje van de sluier. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een strandvakantie, een stedenreis of cruise. Hotels, appartementen en traditionele huisjes zijn er volop te vinden. Dit fascinerende land, ver weg en vol mystiek is voor de vakantieganger een genot om te ontdekken, te zien en te ervaren!

De Chinese hoofdstad Peking is absoluut een bezoekje waard. Hier vind je vele historische bezienswaardigheden en het Plein van de Hemelse vrede, het hart van de stad. Niet ver van Peking ligt de Grote muur, die loopt over een lengte van meer dan 6000 kilometer door diepe dalen en over hoge heuvels. Zeer indrukwekkend en een grote trekpleister is het Terracotta Leger dat werd opgegraven door een Chinese boer. De dierentuin in Beijing mag ook zeker niet ontbreken, want hier kun je nog echte pandaberen bewonderen. Een hoogtepunt tijdens je reis is met recht een boottocht op de Yanzi-rivier die je langs de Drie Klovenstuwdam voert. In China vind je vele mooie parken die je een prachtig landschap vol bossen, zeldzame dieren en grillige rotsformaties laten zien. En natuurlijk vind je in de grote steden vele uitgaansmogelijkheden en kun je er heerlijk winkelen in de gigantische warenhuizen of slenteren langs de vele antiek- en kledingmarkten.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden China

In Beijing kunt u mooi wandelen in de oude straatjes die nog uit de keizertijd stammen en waar de tijd heeft stilgestaan. In het centrum van Beijing ligt de 600 jaar oude Verboden Stad. Hier hebben maar liefst 24 keizers gewoond. Het indrukwekkende complex staat vol met paleizen. Het Zomerpaleis was één van de keizerlijke verblijven. Het Plein van de Hemelse Vrede is het grootste plein van de wereld. In het grote tempelpark staat de hal van de Goede Oogst. Deze is mooi beschilderd en ingelegd met bladgoud. In Beijing kunt u lekker winkelen en er zijn een aantal musea te bezichtigen. Een bezoek aan de Peking Opera is ook een bijzondere evaring. Het is een combinatie van variété, vechtkunst, drama en komiek. Een bezoek aan de Chinese muur mag tijdens uw groepsrondreis door China natuurlijk niet ontbreken. Buiten Beijing kunt u deze bewonderen en genieten van het mooie uitzicht. Datong was vroeger de hoofdstad van China. Het is bekend om de Yunganggrotten. Hier staan ruim 50.000 beelden. Het Huayanklooster herbergt tientallen beelden uit de Liao dynastie. Iets buiten Datong ligt het Guanyinklooster. Ook hier staan unieke beelden uit de Liao dynastie. Ze zijn bijna duizend jaar oud. De indrukwekkende, uit de achtste eeuw stammende houten Pagode van Ying Xian is met 65 meter de hoogste van China. Het is tevens één van de oudste houten bouwwerken van de wereld. Binnenin staan een twintigtal originele beelden. In het Chongshan klooster staan twee reusachtige houten beelden met elk duizend armen. Ze stammen uit de 14e eeuw en behoren tot de mooiste van Azië.

De grotten van Bing Ling Si zijn ook zeker een bezoek waard. In het verleden lieten veel rijke kooplieden hier boeddhabeelden maken, als dankbetuiging voor hun welvaart. U kunt de grotten onder andere met een boot bezoeken. Pingyao is een antieke handelsstad en staat op de werelderfgoedlijst. Hier ervaart u hoe het leven in de keizertijd was. Wutaishan is één van de heiligste plaatsen voor Chinese boeddhisten. U vindt er tientallen kloosters. In de beboste en bergachtige omgeving kunt u prachtige groepswandelingen maken. Het in de buurt gelegen Jinci is een 3000 jaar oud park met bruggetjes, paviljoens, tempels en oude bomen. Ook staan er mooie terracottabeelden die bijna 1000 jaar oud zijn. Het stadje Pingyao is een lust voor het oog. Honderden huizen uit de Ming- en Qing dynastie nemen u mee naar het verre verleden. Een eeuwenoude kilometers lange stadsmuur maakt het plaatje compleet. U kunt mooi wandelen door de eeuwenoude steegjes waar diverse oude huizen en tempels te bezichtigen zijn. Ten zuiden van Pingyao ligt het Shuanglin klooster met duizenden beelden uit de 11e tot 14e eeuw. Het is één van de mooiste tempelcomplexen van China. In Xi'an is het terracottaleger uit de derde eeuw voor Christus dé belangrijkste trekpleister. Ook is de moslimwijk een bezoekje waard. In het Steles museum vindt u onder andere de grootste collectie stenen boeken van de wereld. Ook is het de moeite waard een wandeling te maken over de reusachtige stadsmuur. In Xi'an kunt u ook gezellig winkelen.

In het schilderachtige dorpje Ping'an zijn de huizen van hout. De meeste vrouwen lopen in traditionele kledij. De rijstvelden in de omgeving van Ping'an behoren tot de mooiste van Azië. U kunt hier prachtige groepswandelingen maken en genieten van schitterende vergezichten. Het gebied rondom Yangshuo behoort tot de mooiste natuurgebieden van de wereld. Het landschap is schilderachtig met zijn bergen, kronkelende riviertjes en rijstakkers. U kunt er een boottocht maken over de Li-rivier en fietsend de nabij gelegen dorpen bezoeken. Liefhebbers kunnen een ballonvaart maken, in grotten zwemmen, rotsen beklimmen of kajakken. Het moderne Hongkong is ook zeker een bezoek waard. Bezienswaardigheden in deze stad zijn: Victoria Peak, de wolkenkrabbers en de haven van Aberdeen. Hier kunt u een boottocht maken langs de vissersvloot en 's werelds grootste drijvende restaurant. De skyline van nachtelijk Hongkong-eiland is zeer indrukwekkend. Om lekker te winkelen, bent u in Hongkong ook op de juiste plaats. Guangzhou is bekend om haar paddestoelen- en haaienvinnenmarkten. Ook kunt u er lekker wandelen langs de Parelrivier. In het Guangzhou museum zijn onder andere duizend vondsten uit een tweede-eeuws koninklijk graf te bewonderen. Kunstliefhebbers kunnen terecht in twee musea met moderne Chinese kunst. Guilin is één van de mooiste natuurgebieden van China en is beroemd vanwege haar schitterende kalksteenformaties. Canton is de oudste stad van China en ook zeker een bezoek waard. In de omgeving van Yangshuo kunt u prachtige groepswandelingen en fietstochten maken. Ook kunt u er een boottocht maken en genieten van het uitzicht op het adembenemende Karstgebergte. De Maanberg en de Lotuspiek zijn een inspiratie voor veel schilderijen. In Lijiang en Dal, kunt u kennis maken met oude volkeren. In de parken van Chengdu kunt u heerlijk ontspannen. Ook kunt u hier de met uitsterven bedreigde reuzenpanda zien. China is prima per trein, bus en vliegtuig te bereizen. Ook kunt diverse boottochten maken. U kunt op veel plaatsen een fiets huren. Om China goed te verkennen, moet u toch zeker wel een maand voor uw groepsrondreis uittrekken.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  China is een prachtig land om naartoe te gaan door middel van een groepsrondreis. China is één van de grootste landen ter wereld.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Natuurlijk ga je in China naar de grootse stad Peking en beloop je een deel van de Chinese Muur.

  klik voor meer informatie