Rondreizen Costa Rica

Rondreizen Costa Rica

Costa Rica is een echt natuurland. Bijna 10 procent van het land is tot Nationaal Park verklaard. U vindt er schitterende jungle, vulkanen, mangrovebossen, mooie stranden, koraalriffen en bergen. Costa Rica heeft ruim 200 soorten zoogdieren en meer dan 30.000 insectensoorten. Ook groeien er prachtige tropische planten. Costa Rica is een paradijs voor groepsrondreizigers die van natuur houden.

Bezienswaardigheden Costa Rica

San José is de hoofdstad van Costa Rica. De stad heeft een aantal musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Nationaal Museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van Costa Rica. Er is een aparte geologische zaal waar goed te zien is op welke breuklijnen het land ligt en wat voor gevolgen dit heeft. Het museum is gehuisvest in een oud fort. Vanuit de tuin heeft u een mooi uitzicht over de stad. Het goudmuseum doet zijn naam eer aan. Het staat vol met goud uit de pre-colombiaanse tijd. De centrale markt is een interessante manier om kennis te maken met het dagelijks leven van de inwoners. San José is een prima startpunt voor diverse groepsexcursies in de omgeving. Het nationale theater is een erfenis uit het welvarende verleden van San José. Het is interessant om een voorstelling bij te wonen. Tijdens uw groepsrondreis in Costa Rica moet u absoluut één van de vele natuurparken bezoeken. Het nationaal park Vulcan Poás heeft zijn naam te danken aan de enorme gelijknamige vulkaankrater. In het park kunt u mooie groepswandelingen maken door de nevel- en dwergwouden waar veel verschillende vogelsoorten voorkomen. Het park is goed bereikbaar met een auto of bus. Monte Verde is beroemd vanwege haar nevelwouden. Het koele bergklimaat en de adembenemende uitzichten maken een groepswandeling hier erg aantrekkelijk. In de omgeving komen ruim 500 vlindersoorten voor. Ook leven er Kolibri's. Nationaal park Rincón de la Vieja ligt rondom de gelijknamige vulkaan die bijna twee kilometer hoog is. In het park kunt u mooie groepswandelingen maken en ziet u watervallen, bronnen en geisers.

Advertenties van onze partners

U kunt een ontspannen bad nemen in één van de warme zwavelhoudende bronnen. Nationaal park Palo Verde bestaat uit moerassen vol met kanalen en lagunes. Het gebied overstroomt vaak en trekt grote hoeveelheden vogels. Nationaal park Tortuguero bestaat uit jungle en moerassen. Het wordt doorkruist door bevaarbare kanalen. Er leven veel soorten dieren zoals apen, vogels en kikkers. Langs de kust ligt een schitterende strand. Van juni tot en met augustus komen hier diverse schildpadsoorten om eieren te leggen. Nationaal park Corcovado bestaat uit jungle. De flora en fauna in dit gebied is bijzonder. Nationaal park Manuel Antonio heeft een schitterende kustlijn, met witte zandstranden. U kunt hier mooi duiken en snorkelen. In de omliggende jungle komen veel aapsoorten voor. Het park is vrij toeristisch en wordt in de weekenden en op feestdagen veelvuldig bezocht door de inwoners van Costa Rica. De Arenal vulkaan is ruim 1500 meter hoog en heeft een perfecte kegelvorm. Het gerommel uit de diepte, de uitstoot van stenen en vuur en de stromende lava zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. Ook 's avonds is het zicht op de vulkaan adembenemend. Ook sportieve groepsrondreizigers komen in Costa Rica aan hun trekken. Op de Pacuare rivier kunt u heel mooi raften. De oevers van de rivier zijn voor het grootste deel met oerwoud begroeid. Ook kunt u in Costa Rica heerlijk surfen. U kunt het uiteraard ook wat rustiger aan doen en lekker zonnen of zwemmen. Waaghalzen mogen de sensationele canopytour niet missen. Hangend in een trapeze glijdt u met een kabelbaan van boomtop naar boomtop.

Praktische informatie Costa Rica

De nationale munt in Costa Rica is de Colon. Het is raadzaam om reischeques in Amerikaanse Dollars mee te nemen. In alle grotere steden in Costa Rica kunt u pinnen. Creditcards worden alleen in grote hotels en chique restaurants geaccepteerd. Als u met een kleine groep reist, kunt u prima een auto huren. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. Om naar Costa Rica te reizen, dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog zes maanden geldig is. Ook moet u in het bezit zijn van een retourticket. In Costa Rica is het in de winter zeven uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het tijdsverschil acht uur. In Costa Rica heeft u een verloopstekker nodig voor uw apparatuur. Inentingen voor een groepsrondreis in Costa Rica zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. Uw huisarts of de GGD kan u hierover informeren.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Costa Rica is een prachtig land, dat in Midden-Amerika ligt, tussen Panama en Nicargua. Ook Cocoseiland hoort bij Costa Rica.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Costa Rica is in Midden-Amerika het enige land dat niet over een leger beschikt.

  klik voor meer informatie