Rondreizen Cuba

Rondreizen Cuba

Cuba is een eiland in het Caribische gebied. Het land heeft de volgende ingrediënten: een bruisend uitgaansleven, een aangenaam klimaat, een indrukwekkende geschiedenis, prachtige natuur, sigaren, muziek, witte stranden, koloniale steden, oldtimers, opvallende architectuur, rum, dans, koraalriffen en een vriendelijke bevolking met een relaxte mentaliteit. Kortom: Cuba is een veelzijdig land met veel cultuur, gastvrije mensen en een mooie natuur. Een groepsrondreis door Cuba is een ervaring om nooit te vergeten.

Bezienswaardigheden Cuba

De hoofdstad van Cuba is Havana. Het is een kleurrijke, romantische en levendige stad met een oud centrum. Er zijn veel musea en het nachtleven is bruisend. Ook vindt u er prachtige koloniale gebouwen. Daarnaast zijn er mooie kathedralen te bewonderen. In de wijk Vedado vindt u schitterende art-deco architectuur. Bij de haven staan een aantal Spaanse forten. Ten westen van Havana ligt de schitterende Viñales vallei. U kunt hier prachtige groepswandelingen maken door het karstlandschap. In dit gebied wordt veel tabak geteeld. Het is leuk om één van de tabaksfabriekje bezoeken. Vanuit Viñales kunt u diverse groepsexcursies maken. U kunt bijvoorbeeld de druipsteengrot Indian Cave en de Mural de la Prehistoria bezoeken. Dit is een wandschildering van 120 bij 180 meter. Ten oosten van Havana ligt Varadero. Dit is de mooiste badplaats van Cuba. U kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van zon, zee en strand. U kunt prachtig snorkelen of duiken bij de cayo's eilandjes. Deze zijn omringd door schitterende koraalriffen. Ook kunt u er diepzee vissen. Een aanrader is een tochtje met een catamaran waarbij u kunt zwemmen met dolfijnen. In het schitterende Baracoa kunt u het authentieke Cuba proeven. In Sierra Maestra staat het oude hoofdkwartier van Fidel Castro. Swingen doet u in Santiago de Cuba. Dit is de meest Caribische stad van Cuba.

Advertenties van onze partners

Het romantische plaatsje Trinidad staat op de werelderfgoedlijst. Er staan prachtige koloniale gebouwen. Ook zijn er een aantal interessante musea te bezoeken. Op het dak van het Municipal museum, heeft u een schitterend uitzicht. Iets buiten Trinidad kunt u mooi snorkelen. Het water is er erg helder en het stikt er van de kleurrijke vissen. In Camagüey maakt u kennis met het echte Cubaanse leven. De stad staat vol met witte koloniale bouwwerken met schitterende binnenplaatsen vol met planten. In het oude centrum kunt u een mooie groepswandeling maken. Het is leuk om een 'casa de la trova' te bezoeken. Dit is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten om samen te zingen en te dansen. De beboste vallei van Soroa staat vol bloemen, palmen en fruitbomen. De druipsteengrotten van Cueva del Indio zijn ook zeker een bezoek waard. Het schiereiland Península Zapata bestaat voornamelijk uit moerassen. Er komen veel krokodillen en kaaimannen voor. Aan de Varkensbaai ligt een interessant museumpje dat in het teken staat van de mislukte Amerikaanse invasie van 1961. In Cienfuegos kunt u leuk wandelen door het koloniale centrum. Ook heeft u er uitzicht op één van de mooiste baaien van Cuba. Het del Valle paleis is één van de mooiste van het land. Bij de Sierra de Escambray zijn een aantal watervallen te bezichtigen. Cuba is een paradijs voor liefhebbers van oldtimers. In het land mogen geen nieuwe auto's ingevoerd worden. De bestaande auto's worden dus steeds opnieuw opgeknapt en gerepareerd. Het is leuk om Cuba al fietsend te verkennen. Onderweg geniet u van de afwisselende natuur. U komt oerwoud, suikerriet, bananen- en tabaksplantages tegen. Ook is het leuk om paard te rijden met een echte 'cowboy'-gids die u de mooie plekjes van Cuba graag laat zien.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Cuba is een (ei)land dat in het Caribisch Gebied ligt, het bestaat uit het grootste hoofdeiland Cuba en een zeer groot aantal kleine eilandjes.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Cuba wordt door Europeanen op grote schaal bezocht vanwege het strandvertier.

  klik voor meer informatie