Rondreizen Egypte

Rondreizen Egypte

Als men het over Egypte heeft, denkt men al snel aan farao's, piramiden en woestijnen. Maar Egypte is méér; een combinatie van eeuwenoude cultuur, zon, zee én strand. In de zomer kunnen de temperaturen in Egypte oplopen tot 50°C en het wordt daarom afgeraden het land in de maanden juni tot en met september te bezoeken. De rest van het jaar is het weer in Egypte over het algemeen erg aangenaam. Het woestijnklimaat zorgt voor warme, droge dagen en koude nachten. Het méér dan 1 miljoen vierkante kilometer landoppervlak van Egypte wordt ingedeeld in 2 delen: woestijngebied (de Sahara- en de Sinaï-woestijn) en vruchtbaar, dichtbevolkt gebied (de oevers van de Nijl en oases). In het noorden wordt Egypte begrensd door de Middellandse Zee, in het oosten door de Rode Zee.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Caïro is de noordelijk gelegen hoofdstad van Egypte, die met ruim 17 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika is. Het oude centrum van deze wereldstad is onlangs opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Caïro is een geschikte plaats kennis te maken met de rijke cultuur van Egypte; zo vindt u er veel musea en moskeeën en een enorme markt. Op de grens tussen het stedelijke gebied van Caïro en het ruige woestijnlandschap liggen de Piramiden van Gizeh. De piramidengroep - die één van de zeven wereldwonderen vormt - ligt op één groot plateau en bestaat uit 11 piramiden, waarvan de piramiden van Mykerinos, Cheops en Chefren de grootste en bekendste zijn. Een bezoek aan de piramiden is een spectaculaire belevenis voor jong en oud, het is dan ook bij uitstek een goede bestemming om in uw groepsrondreis op te nemen. Aan de oevers van de Nijl ligt - in het noorden van Egypte- de stad Luxor. Luxor is vooral bekend om de Vallei der Koningen: een eeuwenoude begraafplaats voor belangrijke farao's. Een deel van de graven zijn door de eeuwen heen beschadigd of leeggeroofd, maar er zijn nog veel graven die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Het graf van Toetanchamon is het enige faraograf dat nog grotendeels intact is; het is nooit geplunderd of vernield. Toetanchamon was een Egyptische farao die op 18-jarige leeftijd overleed en begraven werd in de Vallei der Koningen. Een excursie naar de Vallei der Koningen - en daarbij het graf van Toetanchamon - is een echte must tijdens uw rondreis door Egypte.Aan de rand van de het oostelijke deel van de Sinaï-woestijn ligt de toeristenplaats Dahab. Dahab grenst aan de golf van Akaba en staat bekend om haar rustgevende stranden en adembenemende koraalriffen. Naast zon, zee en strand heeft Dahab u ook op cultureel gebied veel te bieden, in de buurt van de stad ligt namelijk het St. Catharinaklooster. Dit complex ligt in de Sinaïwoestijn en wordt bewoond door Grieks-orthodoxe monniken. In het klooster zijn kostbare iconen en Byzantijnse mozaïeken te vinden. Ten zuiden van Dahab ligt het schiereiland Ras Mohamed, een groot natuurgebied aan de kust van de Rode Zee. De schoonheid van Ras Mohamed is bijna niet te evenaren: u vindt er prachtige, rustige stranden waar u een grote diversiteit aan zeldzame (trek)vogels kunt spotten. De koraalriffen rond Ras Mohamed vormen de leefomgeving van onder andere mantaroggen, dolfijnen, papegaaivissen, schildpadden, ongevaarlijke (hamer)haaien en felgekleurde vissen. Het zal u dan ook niet verbazen dat Ras Mohamed bekend staat als één van de beste snorkel- en duikgebieden ter wereld.

Overige informatie Egypte

U kunt uw groepsrondreis door Egypte boeken bij reisorganisaties als Djoser, Baobab of Djedreizen. Vaccinatie is niet noodzakelijk wanneer u een bezoek brengt aan Egypte, maar wel verstandig. Voor de zekerheid kunt u zich laten inenten tegen Hepatitis A, DTP, Gele Koorts en Malaria. Voor een bezoek aan Egypte heeft u een visum nodig; dit kost zo'n 15-20 euro. Kinderen die bij hun ouders in het paspoort staan hebben geen visum nodig.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte is een grote staat dat in het noordoosten van Afrika ligt.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  In Cairo, de hoofdstad, vindt u vele overblijfselen uit de oudheid naast de gezellige uitgaansgelegenheden.

  klik voor meer informatie