Rondreizen India

Rondreizen India

In het zuiden van Azië ligt het enorme land India, dat maar liefst 1,1 miljard inwoners telt. In de wereldsteden New-Dehli, Bombay, Calcutta en Hadeirabad kunt u kennis maken met het drukke stadsleven en de fascinerende cultuur van India, terwijl u aan de kustlijnen van zowel de Indische Oceaan als de Golf van Bengalen kunt wegdromen op de hagelwitte stranden. Het overgrote deel van de Indiase bevolking (ongeveer 80%) is aanhanger van het hindoeïsme, maar er leven in India ook veel moslims (zo'n 138 miljoen mensen; dat komt overeen met 13% van de totale Indiase bevolking). Van juni tot september wordt het land overheerst door de zuidwestmoesson en kan er extreme regenval voorkomen. Het wordt aangeraden om uw bezoek aan India buiten deze periode te plannen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Bombay is een grote, drukke stad aan de zuidwestkust van India. De stad telt meer dan 17,6 miljoen inwoners en staat op de vijfde plaats op de lijst van wereldsteden met de meeste inwoners. In Bombay stikt het van de geel-zwarte taxi's en hoogbouw. Opvallend is, dat riksja's en koeien verboden zijn in de straten van het chaotische Bombay; twee belangrijke elementen uit de Indiase cultuur. In Bombay is enorm veel te zien, zo is de grootste wasplaats van Bombay, Dobi Ghats, een echte belevenis. Hier komen dagelijks duizenden Indiase vrouwen hun was doen. Andere bezienswaardigheden zijn de chaotische Gateway of India en het luxueuse Taj Palace hotel - waar de prijzen kunnen oplopen tot E6000,- per nacht!Ten noordoosten van Bombay ligt de 'roze stad' Jaipur. In deze fenomenale stad zijn veel paleizen en tempels te bezichtigen. Men noemt Jaipur de 'roze stad' vanwege de roze zweem die over de stad hangt door de vele rozegekleurde gebouwen. Ten oosten van Jaipur ligt de stad Agra, waar de waanzinnige Taj Mahal te vinden is. Dit beroemde mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd en staat op een marmeren platvorm dat een oppervlakte heeft van 10.000 vierkante meter.

Het gebouw is perfect symmetrisch en straalt een onmetelijke rijkdom uit. De Taj Mahal staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en wordt tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen gerekend.In het noorden van India ligt de relatief kleine stad Dharamsala, die ongeveer 20.000 inwoners heeft. Sinds de toenmalige Dalai-Lama in 1959 vanuit Tibet naar Dharamsala vluchtte, wordt in de stad het culturele- en spirituele- erfgoed van de Tibetanen bewaard. Dharamsala wordt dan ook vaak Klein-Tibet of Klein-Lhasa genoemd en geldt als een soort bedevaartsoord voor boeddhisten van over de hele wereld.Varanasi is de spirituele hoofdstad van India en ligt in het noordoosten van het land. In Varanasi kunt u kennis maken met de Hindoe-cultuur. Veel hindoes komen namelijk naar Varanasi om te sterven - zodat zij gecremeerd kunnen worden in deze uiterst heilige stad. Bovendien kunt u iedere ochtend ervaren hoe duizenden moslims zich baden in de heilige Ganges. TIP: Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een echte aanrader tijdens uw groepsrondreis door India. U kunt zo de unieke Indiase hindoe-cultuur van dichtbij ervaren.

Overige informatie India

Voor uw rondreis door India heeft u een visum nodig; dit kost 65 euro per persoon en is te verkrijgen bij de Ambassade van India in Den Haag of Amsterdam. Vaccinaties zijn niet noodzakelijk wanneer u een bezoek brengt aan India - tenzij u in een gebied bent geweest waar gele koorts heerst. Bovendien worden voorzorgsmaatregelen tegen malaria, DTP, hepatitis A, buiktyfus, denque en Japanse B-encephalitis aangeraden. Het is verstandig om een medicijn tegen diarree mee te nemen (bijvoorbeeld Imodium). Let erop dat het sterk wordt afgeraden om Indiaas kraanwater te drinken. U kunt uw groepsrondreis door India onder andere boeken bij reisorganisaties als Djoser, Shoestring en Koningaap.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  India is een republiek in Zuid-Azië en ligt op het Indische subcontinent. India is ongeveer 79 keer groter dan Nederland en het op zes na grootste land ter wereld.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  India wordt in de geschiedenis gezien als een eeuwige kolonie van Engeland.

  klik voor meer informatie