Rondreizen Indonesië

Rondreizen Indonesië

De eilandengroep Indonesië is een voormalige kolonie van Nederland en ligt Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit ongeveer 17.000 eilanden en ongeveer één derde van deze eilanden is onbewoond. Indonesië heeft bijna 235 miljoen inwoners, waarvan 86% islamitisch is. De gemiddelde temperatuur van Indonesië ligt rond de 27°C. Vrijwel heel Indonesië heeft het grootste deel van het jaar te kampen met moessonregens. In de meeste gevallen uit zich dit in korte, heftige hoosbuien. Maar vreest niet, want na zo'n moesson-regenbui trekken de wolken weer snel weg en maken ze plaats voor de heerlijke Indonesische zon.

Bezienswaardigheden

Sumatra is het grootste, westelijk gelegen eiland van Indonesië en ligt in de helderblauwe Indische Oceaan. Sumatra staat onder meer bekend om haar mooie natuur; de zeldzame regenwouden en de adembenemende omgeving van het Tobameer. Het Tobameer is een groot en diep meer in het noorden van Sumatra. Het meer is ontstaan na een uitbarsting van de Tobavulkaan en wordt gekenmerkt door een prettig klimaat en prachtige panorama-uitzichten. Bovendien kunt u in de omgeving van het Tobameer kennis maken met de inheemse bevolking, die nog steeds in authentieke huisjes leeft en iedere dag traditionele dansvoorstellingen organiseert. Sumatra is een geweldig eiland en het zou schandalig zijn dit stukje Indonesische schoonheid over te slaan tijdens uw groepsrondreis door Indonesië!Ten oosten van Sumatra ligt het eiland Java, dat ruim drie keer zo groot is als Nederland. Op Java vindt u onder andere de bruisende hoofdstad van Indonesië, Jakarta. Jakarta telt bijna 8.5 miljoen inwoners en in de stad zijn nog veel Nederlandse invloeden te herkennen. Zo is op Java het oude stadscentrum, Sunda Kelapa, nog steeds een ware belevenis. Deze haven was in het koloniale tijdperk van groot belang voor de ontwikkeling en groei van de wereldstad Jakarta.

Advertenties van onze partners

Ten noordwesten van de hoofdstad van Indonesië ligt de wereldberoemde Borobudurtempel. Deze boeddhistische tempel trekt jaarlijks miljoenen toeristen en is al honderden jaren oud. De tempel is gebouwd aan de voet van de Merapi, de meest actieve en gevaarlijke vulkaan van Indonesië. In het Borobodurtempelcomplex kunt u tijdens uw rondreis kennis maken met de fascinerende legendes en gebruiken van de boeddhistische Indonesiërs. Naast de Borobudurtempel zijn ook de hindoetempels van het Prambanancomplex een ware belevenis. Deze tempels liggen op 18 kilometer ten oosten van de centraal gelegen stad Yogjakarta en staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het oosten van Java ligt het vulkanische gebied van de Bromovulkaan. Dit kratergebied, dat door veel mensen als buitenaards wordt ervaren, biedt u prachtige uitzichten over het Indonesische landschap en een kennismaking met de spirituele waarde die dit gebied voor veel hindoeïstische Indonesiërs heeft. Ten westen van Java ligt het relatief kleine eiland Bali. Bali staat bekend om haar traditionele rijstvelden, eeuwenoude vulkanen en de grote hoeveelheid hindoeïstische tempels. Bovendien zijn er op Bali veel grotten te vinden. Bali ligt in de Javazee en het eiland leent zich perfect voor snorkel- of duikexcursies. De koraalriffen rond Bali zijn fenomenaal en, ondanks de beschadiging van het rif door toedoen van vervuiling en toerisme, komt u onder water de mooiste flora en fauna tegen.

Overige informatie Indonesie

U kunt uw groepsrondreis door Indonesië onder andere boeken bij online-reisorganisaties als Djoser, Koningaap, Kuoni en NRV. Voor uw bezoek aan Indonesië heeft u een visum nodig. Dit visum krijgt u bij aankomst in Indonesië en kost ongeveer 25 Amerikaanse dollar. Het visum is 30 dagen geldig. Let er op dat uw paspoort na aankomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Vaccinaties zijn niet verplicht, maar het wordt aangeraden u alvorens uw bezoek te laten inenten tegen DTP, Hepatitis A, malaria en ingewandeninfecties.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Indonesie is een republiek, dat bestaat uit een groot eilandengebied in Zuidoost-Azië. Het ligt tussen het Zuidoost-Aziatische vasteland en Australie.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Indonesië is een eilandenrijk gelegen tussen de Grote Oceaan en de Indische Oceaan.

  klik voor meer informatie