Rondreizen Japan

Rondreizen Japan

In het oosten van Azië ligt het keizerrijk Japan, dat uit duizenden eilanden bestaat. De vier grootste eilanden zijn (van noord naar zuid): Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. Veel mensen denken bij Japan aan grote, drukke steden, technologie en sushi, maar Japan kent een rijkdom aan culturele, geografische en religieuze hotspots. In de maanden juli en augustus is het klimaat in grote delen van Japan erg onaangenaam; de temperaturen komen dan vaak boven de 30°C uit en bovendien is de luchtvochtigheid erg hoog. Om te voorkomen dat het benauwde weer uw bezoek aan Japan verziekt, is het raadzaam het land niet in de maanden juli en augustus te bezoeken. In de wintermaanden is het relatief koud in Japan, terwijl de temperaturen in de lente- en zomermaanden veelal boven de 20°C liggen.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

Tokyo is de chaotische, drukke hoofdstad van Japan. De stad telt zo'n 8,6 miljoen inwoners en is westelijk gelegen op het eiland Honshu. Tokyo, het 'New York van Japan' is een stad van contrasten; van kantorenwijken waar de wolkenkrabbers tot ver boven het straatniveau reiken tot de drukke vismarkt van deze metropool. De wereldstad Tokyo mag niet ontbreken tijdens uw groepsrondreis door Japan! Ten zuidwesten van Tokyo ligt de Fuji-vulkaan, die al sinds 1709 geen activiteit meer vertoond. In de naaste omgeving van de vulkaan zijn rijstvelden, 5 meren en het Aokigaharabos te vinden. Aokigahara wordt ook wel het 'zelfmoordbos' genoemd, vanwege de vele gevallen van zelfdoding die hier ieder jaar optreden. De Japanse overheid heeft inmiddels besloten om borden in het bos te plaatsen, waarop zij de mens aanspoort om 'psychische hulp te gaan zoeken' wanneer hij/zij het plegen van zelfmoord overweegt. Van de vijf meren rond de vulkaan is vooral het Kawaguchimeer bekend; de weerspiegeling van de vulkaan is vaak prachtig te zien in dit meer. Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan. De stad ligt op het eiland Honshu, vlakbij twee andere wereldsteden: Osaka en Kobe, en heeft 1,5 miljoen inwoners. Kyoto heeft een prachtige ligging te midden van hoge bergen. De stad wordt gezien als de culturele hoofdstad van Japan; de stad bleef immers gespaard tijdens de atoombomaanslagen van de tweede wereldoorlog.

Mede hierdoor zijn er in Kyoto nog veel boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen te vinden. Ten westen van Kyoto ligt Himeji, waar het 'Witte Reiger'-kasteel ligt. Dit wereldberoemde kasteel staat sinds 1993 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd en met haar lichte kleuren en traditionele Japanse aanzicht vormt het een parel te midden van het tóch al zo prachtige berglandschap. Hiroshima staat bij de meeste mensen bekend om de allesvernietigende atoombom die de stad trof op 6 augustus 1945. De stad ligt op het schiereiland Tsugoku in het noordwesten van het eiland Honshu. Hiroshima is onlangs uitgeroepen tot 'stad van de Vrede' en in het centrum van de stad zijn dan ook veel monumenten en vredesparken te vinden. Het standbeeld van Sadako is ook zeker een bezoek waard. Dit beeld is gebouwd ter ere van het meisje Sasaki Sadako, dat ten gevolge van de val van de atoombom leukemie kreeg. In navolging van een Japanse legende begon Sadako met het vouwen van 1000 origami kraanvogels, maar ze kon haar werk nooit afmaken omdat ze aan de gevolgen van haar ziekte overleed. Sadako's klasgenoten vouwden na haar dood de rest van de kraanvogels.

Uw groepsrondreis door Japan is onder andere te boeken bij Shoestring, Djoser en Koning Aap. Voor uw reis naar Japan heeft u geen visum nodig. Vaccinaties zijn niet nodig.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Japan is een eilandenrijk ten oosten van het Aziatische continent, dat bestaat uit meer dan 3000 eilanden.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Rondreizen in Japan is rondreizen door een modern land en ook door de geschiedenis van het land van de rijzende zon.

  klik voor meer informatie