Rondreizen Jordanië

Rondreizen Jordanië

Op de grens tussen de Arabische wereld en het Afrikaanse continent ligt het land Jordanië. In Jordanië wonen meer dan 6 miljoen mensen en ongeveer 92% hiervan is soennitisch moslim. Jordanië wordt begrensd door de rivier de Jordaan, de Dode Zee en de Rode Zee. In de zomer varieert de gemiddelde temperatuur in Jordanië van 25-30 °C in het noorden tot 30-35 °C in het zuiden. Temperaturen van boven de 40°C zijn 's zomers overigens geen uitzondering in zuidelijk Jordanië.

Bezienswaardigheden

Amman is de hoofdstad van Jordanië. De stad ligt in het noorden van het land op een hoogte van ongeveer 775 meter. In Amman kunt u onder andere Romeinse ruïnes - zoals de tempel van Hercules en een Romeins theater -, moskeeën en musea bezoeken. Amman heeft een gezellig centrum, waar veel leuke cafés en restaurantjes te vinden zijn. U kunt in Amman kennis maken met de vriendelijke, gastvrije Jordaanse bevolking.Vanuit Amman kunt u een excursie maken naar het westelijk gelegen plaatsje Jerash. Toen deze stad in het jaar 78 voor Christus verwoest werd, besloten de Romeinen hem opnieuw op te bouwen. In Jerash treft u een aantal zeer exclusieve, goed bewaarde ruïnes aan, zoals de Tempel van Artemis en de Zuil van Hadrianus. Jerash grenst aan de Dode Zee. In de Dode Zee komen geen levende wezens voor die met het blote oog zichtbaar zijn - alleen microscopisch kleine wezens. Dit komt door de hoge concentratie van mineralen in het water. Aan de Jordanische kustlijn met de Dode Zee kunt u heerlijk ontspannen en ronddobberen op het zoute water.

Advertenties van onze partners

Ten zuidwesten van de hoofdstad Amman ligt de plaats Petra. Deze fenomenale stad werd gebouwd in de vierde eeuw voor Christus en is gehouwen uit roodgesteente - 'petra' betekent dan ook 'rots'. Petra ligt verscholen tussen de rotsen en is eeuwenlang onontdekt gebleven; de stad is alleen te voet of te paard bereikbaar via een lange kloof. Naast het indrukwekkende klooster en het grafmonument van Aretas III zijn ook nog enkele tempels en theaters grotendeels intact gebleven. De eeuwenoude ruïnes en de unieke ligging van de stad zorgen ervoor dat een bezoek aan Petra zeker de moeite waard is tijdens uw groepsrondreis door Jordanië.

In het zuidwesten van Jordanië ligt Wadi Rum, een grote, zanderige vallei, waar gekleurde (granieten) rotsformaties een legendarisch uitzicht vormen. In sommige van deze rotsen staan oude inscripties gekerfd. Wadi Rum wordt bewoond door bedoeïenen en het is zelfs mogelijk om een nachtje door te brengen met een echte bedoeïenenfamilie! Bovendien worden er excursies naar Wadi Rum georganiseerd die u per jeep of kameel door de vallei leiden. In het zuiden van Jordanië ligt Akaba, de enige Jordaanse badplaats. Akaba is gelegen aan de Golf van Akaba, die in verbinding staat met de Rode Zee. Het hagelwitte zandstrand van Akaba en de helderblauwe zee vormen de perfecte omstandigheden om eens lekker te relaxen en te genieten van de Arabische zon. De koraalriffen rond Akaba zijn schoon en kleurrijk en het zal u niet verbazen dat er in en rond Akaba veel gesnorkeld- en gedoken word. De prachtige onderwaterwereld van de Golf van Akaba zal u versteld doen staan!

Overige informatie Jordanië

Reisorganisaties als Shoestring, Djoser en Koningaap bieden groepsrondreizen door Jordanië aan; deze kunnen vaak gecombineerd worden met een bezoek aan Egypte. Voor een bezoek aan Jordanië heeft u een visum nodig, dit wordt verstrekt op de luchthaven. Bovendien is het van belang dat uw paspoort na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Vaccinatie is niet verplicht, maar inentingen tegen DTP, Hepatitis A en tyfus worden aangeraden. In sommige delen van Jordanië is het verstandig om bescherming tegen malaria in te nemen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Jordanie is een land dat in het Midden-Oosten ligt, ten oosten van de rivier de Jordaan ligt en tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever in het westen.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Op een rondreis door Jordanië zal men een schatkamer aan archeologische vondsten tegenkomen.

  klik voor meer informatie