Rondreizen Mexico

Rondreizen Mexico

Mexico vormt de verbinding tussen Noord en Zuid Amerika. De bevolking is temperamentvol en muziek staat hoog in het vaandel. Straten vol met Mariach die met hart en ziel hun muziek spelen . Er zijn veel bonte volksfeesten. Ook het stierenvechten is hier populair evenals de kleurrijke Indiaase markten die de straten sieren. De groepsrondreis neemt u mee door de vele Indiaase cultuuroverblijfselen. Bouwwerken uit de Spaanse kolonie en niet te vergeten het schitterend noordelijk gelegen berggebied met de parel witte stranden. Het landschap is heel divers. Van hoge bergketens naar diepe canyons en uitgestrekte hoogvlakten van 5000 meter hoog. Grote zandvlakte in de Chihuahua woestijn. Door het klimaat is Mexico het hele jaar door goed bereisbaar.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden

De hoofdstad is Mexico City. De stad heeft grote pleinen , moderne architecteur maar ook uitgestrekte sloppenwijken. Het plein "Plaza Zocalo" was het centrum van de Aztekenstad Tenochtitlan en daardoor van historisch belang. U kunt daar met de groepsrondreis volop musea en kathedralen bezichtigen. Een aanrader is de zondagse excursie trip naar de drijvende tuinen van "Xochimilco" u kunt daar heerlijk picknicken en een rit maken in de met bloemen versierde gondel die ook van muziek voorzien wordt. Een bezoek aan Chichen Itza mag niet ontbreken tijdens de groepsrondreis. Dit is de grote tempelstad en de voormalige hoofdstad van de Maya. Indrukwerkende bouwwerken zoals de trappiramides van Kukulcan zijn hier te zien. In de stad Teotihuacan zijn de beroemde zon en maan piramides, gebouwd door de Aztekens. In San Christobal de Las Casas zijn veel indianen en daar kunt u uw hart ophalen in de kleurrijke Indiaanse Markten. Villahermosa is een schitterend park met de bekende Olmekken koppen. Krijgt u geen genoeg van de Mariahi dan moet u echt een bezoek nemen aan Guadalajara, de stad waar alle beroemde mexicaanse straatmuziekanten te vinden zijn.

Aan de westkust gelegen Acapulo heeft zilverstranden met rotsduikers die van de 40 meter hoge rot-sen afduiken. Een zeer gevaarlijk sport, maar een waar spektakel om te zien! Beleef een onvergetelijke treisreis die in Chihuahuaen begint en vervolgens dwars door de Copper Canyon gaat. Dat is een absolute aanrader! Je rijdt langs bossen, woestijnen , ravijnen en bergen. Verder zijn er talloze watersportmogelijkheden langt de kust van de Caribische zee.Op het schiereiland Yucatan kun u de "Puuc route" nemen die u langs alle tempelcomplexen leidt. Tijdens de groepsrondreis zijn er verschillende overnachtingen mogelijk. Uitstekende hotels voorzien van alle luxe, appartementen of simpele hutten. Er zijn ook gedeelde accommodaties te boeken. Het is mogelijk om zelf helemaal uw reis en excursies te boeken. Daarbij kunt u gebruik maken van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in reizen naar Mexico. Dat kan bijvoorbeeld bij de reisorganisaties : Djoser, Baobab en SNP. Bij sommige reisorganisaties is het mogelijk om een reis te boeken die voldoet aan al uw wensen.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Mexico, of officieel de Verenigde Mexicaans Staten, is een land dat in Noord-Amerika ligt. Het grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Mexico is vanuit de Verenigde Staten gezien, de poort naar het Latijns Amerikaanse continent en grenst in het zuidoosten aan Belize en Guatemala.

  klik voor meer informatie