Rondreizen Peru

Rondreizen Peru

Peru ligt in het werelddeel Zuid-Amerika. Peru ligt aan de Westkust en wordt begrenst in het noorden door Ecuador en Colombia. In het oosten door Brazilië en het zuiden door Chili. Aan de westkust ligt vanzelfsprekend de Grote Oceaan. Van de vele inwoners in Peru is meer dan 45% Indiaan en maar 15% blanken. Peru heeft veel te bieden op natuur gebied. Vulkanen, meren, regenwouden, rivieren, zee, natuurparken vol met beschermde plant soorten. Maar je vindt er ook verschillende wilde dieren die niet in elk werelddeel meer te vinden zijn. Peru heeft twee officiële talen het Spaans en het Quechua. Het Quechua wordt vooral gesproken in de gebieden waar de meeste Indianen wonen.

Bezienswaardigheden

Peru staat bekend om de verborgen stad Machu Picchu en om zijn Incaruïnes. Tijdens een groepsrondreis of rondreis kun je veel ontdekken van wat Peru nog meer te bieden heeft. De Machu Picchu is zeker een bezichtiging waard. Machu Picchu wordt de verborgen stad genoemd omdat de Spanjaarden het nooit gevonden hebben en daardoor niet vernietigd. De stad is van de Inca's. In deze verborgen stad is nog veel terug te vinden van de Incabeschaving. Je vindt nog veel reünies die je een indruk geven over hoe de Inca's er hebben geleefd. Je kunt met een boottocht naar de Ballestas eilanden. Hier kun je veel zeerobben en watervogels ontdekken. Met een gids kun je rondom deze eilanden de verschillend dieren ontdekken. De Ballestas eilanden hebben veel pinguïns, zeerobben, aalscholvers en sterntjes. Een bezienswaardigheid tijdens een rondreis is het Cuzco. Cuzco is een stad dat vol staat met prachtige kathedralen en sfeervolle pleinen. Ook beschikt Cuzco over bijzondere musea. Op het plein de Plaza Armas heb je veel verschillende restaurantjes waar je lekker kunt lunchen of dineren. Op de achtergrond zul je de muziek horen van Bach of Mozart. Een indrukwekkende vulkaan tijdens een groepsrondreis is de Misti-vulkaan. De Misti-vulkaan is gelegen in Arequipa. Het altiplano landschap zorgt voor meditatieve vergezichten met kleine indianendorpjes en besneeuwde Andespieken.

Advertenties van onze partners

Vanuit Cuzco naar Arequipa rij je langs een prachtige oase Ica. Nog zo'n bijzonder gebied is de Colca Canyon. De tocht hierdoor heen is adembenemend en zul je niet meer snel vergeten. Het gebied wordt bewoond door Indianen. Deze Indianen verbouwen hun gewassen op de steile terrassen die zijn aangelegd door de Inca's. In het Colca Canyon gebied kun je tijdens een groepsrondreis kiezen of je wilt wandelen naar de warmtebaden in Chivay maar je kunt ook naar Cabanaconde. Een klein rustiek dorpje in de omgeving.Deze bijzondere tocht door de Colca Canyon eindigt bij de diepste kloof ter wereld. Het altiplano landschap zorgt voor meditatieve vergezichten met kleine indianendorpjes en besneeuwde Andespieken. Puno, een bruisende stad, is een bezoekje waard tijdens een rondreis. Puno ligt aan het Titicacameer. Op een van de vele lokale markten kun je een trui kopen van lamawol. Bijzonder in deze stad zijn de ruines van Sillustani. Vanuit Puno kun je met de boot een tocht maken over het Titicacameer. Je komt onderweg de rieteilanden tegen waar de Uros Indianen leven. Je kunt met deze tocht ook naar het eiland Amatani. Je kunt hier 's ochtends de zon erg mooi op zien gaan. De bergtoppen weerspiegelen erg mooi in het heldere water van het meer.

 

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Peru is een land in Latijns-Amerika dat aan de westkant van het continent ligt en grenst aan de Grote Oceaan.

  klik voor meer informatie