Rondreizen Rusland

Rondreizen Rusland

Rusland, het grootste land ter wereld. Dit grote land neemt qua oppervlakte veruit de leiding. Canada is na Rusland het grootste land maar ook Canada moet het met de helft van de oppervlakte doen. Rusland ligt zowel in Europa als in Azië. Het ligt rechts van de Scandinavische eilanden. Links van Rusland ligt de Verenigde Staten, enkel gescheiden door een grote Oceaan. Een rondreis door dit mooie land is een aanrader. Met een groepsrondreis begint de tocht vaak in Moskou. Van het Kremlin in Moskou langs bijzondere natuurgebieden en steden naar de Hermitage in Sint-Petersburg. Enkele bezienswaardigheden tijden zo'n groepsrondreis zijn de steden van de Gouden ring, Vladmir, Soezdal, Jarslavl en Novgorod. Een rondreis door Rusland geeft je de kans om het oude Rusland maar ook het moderne Rusland te ontdekken. St. Petersburg en Moskou zijn een voorbeeld van de moderne steden terwijl het gebied rondom de steden van de Gouden Ring vooral bestaan uit het oude Rusland.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardiheden

De rondreis begint in Moskou. Moskou heeft een oud deel wat terug te vinden is in de kern van deze enorme stad. In het oude deel zijn veel bijzondere historische gebouwen te vinden. Vooral in het Kremlin liggen veel kerken en paleizen. Het Kremlin is binnen de oudste verdedigingswerken. Hoewel Moskou een enorme stad is kun je met de metro gemakkelijk naar de verschillende delen van de stad reizen. Het is erg leuk om met de metro langs de verschillende stations te reizen, Moskou beschikt namelijk over prachtige stations. Een bezienswaardigheid in deze veelzijdige stad is het bekende Rode Plein. Een groot plein waar van alles te zien is. Zo stat er een middeleeuws kerkje en een oude poort uit de 18e eeuw. Aan dit plein kun je heerlijk genieten naar een lange dag. Er zijn veel restaurantjes waar je lekker kunt eten en drinken. Tijdens een diner in Rusland mag Wodka natuurlijk niet ontbreken. Vanuit Moskou vertrekken we naar Vladmir. Hier kun je een wandeling maken naar een kerkje uit de 12e eeuw, de Pkrova na Nerli. Dit kerkje staat naast een riviertje tussen de weiland. Op een kleine afstand van Vladmir ligt Soezdal. Soezdal is een romantisch plaatsje. Het hele plaatsje valt onder de monumentenzorg. Je vindt in Soezdal veel felgekleurde uivormige koepeltjes van kerken. Deze steken boven de houten huizen uit. Soezdal is een bezienswaardigheid door het uitzicht over de stad vol felgekleurde onderdelen van gebouwen. In Jaroslavl vindt je veel pastelkleurige huizen. Jaroslavl is een oude stad met veel mooie kerken. Je kunt hier lekker wandelen langs de rivier de Wolga.

Je kunt ook een boottocht maken over de Wolga langs veel oude dorpjes. Ook het Spaso-Preobrzjenski klooster een bezichtiging waard. In Sint-Petersburg, meestal het eindpunt van de groepsrondreizen, vindt je een mengeling van verschillende stijlen terug in de gebouwen. De Russische stijlen en de Italiaanse Barok. Een grote stadswandeling is hier erg leuk om te doen. Ga je liever wat anders doen dan bezichtigen? Dan kun je in Sint-Petersburg ook goed winkelen. De grote winkels zijn te vinden aan de boulevard Nevski Prospekt. Maar Sint-Petersburg heeft meer bezienswaardigheden te bieden die je niet mag missen. O.a. de Smolny-kathedraal, Alexander Newski-klooster en het Mariinski-theater. Het Kirov-ensemble dat in het Marinski-theather danst wordt hoger geschat dan het Moskouse Bolsjoi. Let op: Voordat je op reis gaat naar Rusland is het handig om alvast wat geld te wisselen bij de bank. In Rusland kun je niet met de euro betalen maar betaal je met de Russische Roedel.

 • Individuele rondreis
  Individuele rondreis

  Rusland, of officieel Russische Federatie, is een land wat gedeeltelijk in Europa ligt en gedeeltelijk in Azië. Het land ligt vanuit een politiek perspectief in Europa.

  klik voor meer informatie
 • Groepsrondreis
  Groepsrondreis

  Rusland is het grootste land van Europa en grenst aan maar liefst 13 omringende landen en 10 zeeën.

  klik voor meer informatie