Auto reizen

Auto reizen

Auto reizen, of ook wel een autovakantie genoemd, is een vakantie waarbij u met de eigen auto op reis gaat. U kunt zelf gaan toeren, een leuke bestemming zoeken voor uw vakantie of een combinatie hiervan. Auto reizen zijn vaak voordeliger dan een georganiseerde reis als u met een grote groep bent die in één auto past. U deelt dan immers de kosten voor de benzine en u heeft een auto ter beschikking op uw vakantiebestemming. Ideaal als u meer van de omgeving wilt zien.

Voordelen van een autovakantie

Iedere soort vakantie heeft voordelen, anders zouden ze natuurlijk niet aangeboden worden. De voordelen van auto reizen hebben met name betrekking tot de mobiliteit op de plek van bestemming, de kosten en de vrijheid. De belangrijkste voordelen hebben we voor u op een rijtje gezet: Mobiliteit: De mobiliteit op de plek van uw bestemming is enorm. Eenvoudig gezegd: U kunt met de auto overal naartoe. U hoeft niet bij de reisorganisatie te vragen of er bussen gaan of welke taxibedrijven betrouwbaar zijn om hier vervolgens veel te veel geld voor te betalen. Als u ergens heen wilt, dan gaat u er gewoon naartoe. Tanken kan immers overal, dus er zijn weinig problemen waar u tegenaan kunt lopen wat dit betreft tijdens auto reizen. Voordeel: Bent u met een groep van een man of 4 à 5, dan is een auto vaak voordeliger dan een vlieg- of busreis. U betaalt immers met z'n allen de benzine en bij een georganiseerde reis betaalt u allen per persoon een flink bedrag. Tevens is op de vakantieplek zelf het transport ook relatief goedkoop. U hoeft geen scooters te huren, geen taxi's te betalen en geen extra kaartjes te kopen om mee te mogen met een bus van de reisorganisatie naar een bepaalde bestemming. Vrijheid: U kunt alle kanten op als u eenmaal ergens bent. Wilt u een dorpje verderop bezoeken? Geen probleem. Wilt u de grote stad die op 300 km afstand ligt een keer met een bezoek vereren tijdens uw vakantie, stap de auto in en ga op pad. Met een autovakantie heeft u de meeste vrijheid die u zich maar kunt wensen op een vakantie. U heeft alles in eigen hand en u kunt het zo gek maken als u zelf wilt.

Advertenties van onze partners

Nadelen van een autovakantie

Natuurlijk heeft ook een autovakantie nadelen. Zo kun je onderweg pech krijgen en zo een deel van je vakantie verpesten. Met een organisatie is er dan veel sneller hulp beschikbaar dan met een eigen auto. Tevens is het voor kleine groepen duurder dan een bus- of vliegvakantie, omdat de benzine dan verhoudingsgewijs erg duurt wordt. Verder moet er natuurlijk de hele tijd iemand rijden.. Voor sommigen geeft dit een vakantiegevoel, anderen hadden liever een wat vrolijkere entourage gehad voor de reis. Houdt hier dus rekening mee als je een vakantiesoort uitkiest.

Waar dient u rekening mee te houden

Auto reizen zijn minder georganiseerd dan een bus- of vliegvakantie. U bent wat meer op uzelf aangewezen, helemaal als u niet met een organisatie op reis bent, maar zelf een hotel of appartement geboekt hebt in het buitenland. Bent u met een organisatie in zee gegaan, dan kunt u hier wel bij terecht voor uw problemen. Zorg voor reservebanden in uw auto en vergeet alle papieren niet die u voor uw auto bij u dient te hebben. Niets is erger dan in het buitenland problemen krijgen met justitie, houdt hier sowieso ook rekening mee tijdens uw vakantie.

Offerte voor een auto reis? Klik hier