Backpacken

Backpacken

Een backpack vakantie is een vakantie waarbij je zonder boekingen ter plaatse je heil zoekt in een bepaald gebied. Zonder appartementen, hotels of voorgeboekte campings het avontuur zoeken in binnen- of buitenland.

Wat heb je nodig voor een backpackvakantie

Vanzelfsprekend heb je een rugzak nodig, het is immers een backpack vakantie. Deze rugzak bevat alles wat je nodig hebt aan spullen voor je vakantie. Je gaat vaak lange wandeltochten maken, dus je moet zeer kritisch zijn in wat je allemaal meeneemt. Het is immers niet de bedoeling dat je met een 50 kilogram zware rugzak door het land gaat banjeren. Noodzakelijke dingen zijn die je nodig hebt voor een backpack vakantie zijn onder andere wandelschoenen of bergschoenen, een reisverzekering, geld en natuurlijk een rugzak.

Advertenties van onze partners

Overige informatie backpackvakantie

Veel mensen denken dat in het buitenland voornamelijk geroofd word door middel van bruut geweld. Echter is het veel vaker het geval dat verwarring de oorzaak is van een geslaagde diefstal. Vaak gebeurd dit in drukkere gebieden door een groep mensen die samenwerken, waarbij deze mensen zich voordoen als allemaal individueel zeer hulpvaardige mensen. Één van de handlangers smeert bijvoorbeeld iets over je kleren, een groep 'omstanders' biedt hun hulp aan en de laatste handlanger gaat er met jouw tas vandoor. Ook mensen die gezien hebben dat je zojuist beroofd hebben, zijn feitelijk vaak op je bezittingen uit. Let hier dus altijd goed mee op als je je in het buitenland in een drukkere omgeving begeeft. Sommige reizigers kiezen er expres voor om altijd maar ëën stuk bagage per persoon mee te nemen, zodat je dit stuk altijd goed in de gaten kunt houden in alle situaties. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je direct alles kwijt bent als je beroofd wordt. Natuurlijk moet je hier als reiziger zelf de goede gulden middenweg in vinden, maar deze mogelijkheid is zeker een aanrader.

Ga altijd goed na wat precies het doel is van jouw rugzak. Waar heb je hem voor nodig en waar ga je hem allemaal mee naartoe nemen. Doe dit voordat je een rugzak gaat kopen. Als je een rugzak koopt zijn het volume, het draagcomfort en de soort reis die je gaat maken belangrijke elementen waar je op dient te letten. Elke soort reis heeft namelijk wel een specifieke rugzak die goed bij deze reis past. Belangrijk bij het aankopen van een rugzak is ook het gevoel dat je erbij hebt. Laat je niet teveel beïnvloeden door verkopers en ga voor de rugzak waar jij het prettigste gevoel bij hebt. Vaak is deze keuze het beste. In Nederland kunt je heerlijk wandelen, bijvoorbeeld een tocht over het Pieterpad, dat loopt van Groningen tot Pieterburen. Echter zijn de mooiste landschappen natuurlijk te vinden in het buitenland. Nieuw Zeeland en Australië zijn populaire landen, maar het is ook binnen Europa prima vertoeven als backpacker in landen als Bulgarije en Hongarije.

Offerte voor een backpack vakantie? Klik hier