Hotels

Hotels

U wilt in een hotel overnachten. Afhankelijk van uw wensen kiest u voor alleen de overnachting (logies), voor logies met ontbijt, half pension (ontbijt en diner) of volpension ontbijt, lunch en diner). Tegenwoordig is all inclusive erg populair bij vakantiegangers. Het houdt in dat alle vermelde maaltijden en drankjes bij de prijs inbegrepen zijn. Er zijn hotels in verschillende categorieën. Zij worden aangeduid met sterren (1 tot en met 5 sterren) en deze sterren staan voor kwaliteit, faciliteiten en dienstverlening. Hoe meer sterren, hoe exclusiever (en duurder) het verblijf in het hotel is.

Verschillende soorten hotels:

  • Motel: Een hotel langs de snelweg geschikt voor automobilisten die meestal op doorreis zijn. Men verblijft er meestal maar een nacht.
  • Verblijfshotel: Een hotel bij een bezienswaardigheid (bijvoorbeeld een strand) met veel mogelijkheden voor de vrijetijdsinvulling (bijvoorbeeld een zwembad, sauna, tennisbaan). Men verblijft er vaak voor een lang weekend, een week of meer.
  • Hotel-restaurant: Een bedrijf, gebouwd en ingericht voor het verstrekken van logies-accommodatie, waarin tevens een restaurant wordt geëxploiteerd. Menu-, spijs-, wijn en drankenkaart dienen aanwezig te zijn. Men kan in het hotel-restaurant dineren zonder er te overnachten.
  • Hotel-cafe restaurant: Een bedrijf, gebouwd en ingericht voor het verstrekken van logies-accommodatie, waarin tevens een cafe een restaurant of een cafe/restaurant worden geëxploiteerd. Menu-, spijs-, wijn- en drankenkaart dienen aanwezig te zijn. Men kan gebruikmaken van het restaurant of het cafe onder in het hotel te overnachten.
  • Appartementenhotel/Aparthotel: Een aparthotel of appartementenhotel heeft alle voordelen van een hotel (schoonmaak, service en ontbijt, mogelijkheid tot lunch en/of diner) en bestaat uit appartementen in plaats van kamers.
  • Resort hotel: Een Resort hotel is een hotel die alle faciliteiten van een gewoon hotel biedt, met daarbovenop activiteiten van recreatieve aard. Vaak zijn ze gelegen in berggebieden, natuurparken of kustgebieden
  • Kuurhotel: Een kuuroord waar overnacht kan worden.
  • Pension: eenvoudig soort hotel, vaak alleen met ontbijt.

Advertenties van onze partners

Wat zijn de mogelijkheden?

U bent een fijnproever op zoek naar een goed culinair arrangement, toe aan een Wellnessvakantie of 'just married' en op zoek naar een bruidssuite om romantisch te overnachten.

Of u wilt met de kinderen naar Euro Disney, een golfarrangement, een reis naar Thailand. Naar een stad, het bos, de bergen of het strand.

Wanneer u op zoek bent naar reis en een hotel kunt u via internet, reisbureaus of touroperator een reis en hotel van uw keuze zoeken en boeken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt en het aanbod is groot. Aanbiedingen, last minutes, pakketreizen, reizen op maat: een onvergetelijke reis zoeken en boeken kan een uitdaging zijn. Wanneer u dit niet wilt, stapt u naar een reisbureau, formuleert uw wensen en láát het regelen. Het loont de moeite om verschillende aanbieders van een bepaald hotel of arrangement te vergelijken, omdat prijzen onderling nogal kunnen verschillen.

Offerte voor een hotel overnachting? Klik hier