Busreizen

Busreizen

Met een busreis bedoelt men niet een trip van de ene kant van de stad naar de andere. Een busreis is vaak een langdurige overgang, die gemiddeld zo'n 15 tot 20 uur duurt voor bestemmingen in Europa. Dit betekent weliswaar dat u een deel van uw vakantie al kwijt bent aan de reis, maar dit wordt bij iedere reismaatschappij gecompenseerd door de vakantie bijvoorbeeld 10 dagen in plaats van 8 dagen (met het vliegtuig) te laten duren.

Voordelen busreizen

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen van een busreis ten opzichte van een vakantie met de eigen auto of een vakantie met het vliegtuig. Een aantal hiervan zullen we hieronder benoemen: Eenvoud: Een busreis is zeer eenvoudig, je stapt in op een locatie bij jou in de buurt. De bus stopt in Nederland op verschillende plaatsen om mensen op te pikken, dus je hoeft hiervoor zelf niet ver te reizen, wat bijvoorbeeld met een vliegreis vaak wel het geval is. Vervolgens wordt je keurig direct naar de plaats van bestemming gebracht en kan de vakantie beginnen. Voordelig: Een busreis is voor kleinere groepen voordeliger dan een vakantie met de auto. Met z'n twee?benzine betalen voor een lange reis naar Spanje bijvoorbeeld, is tegenwoordig niet rendabel meer. Een busreis is meestal ook goedkoper dan een vliegreis, omdat je voor een vliegreis luchthavenbelasting moet betalen. Gezelligheid: U kunt zich wel inbeelden wat de sfeer is in de bus op de heenreis. Iedereen heeft enorm veel zin om op vakantie te gaan, naar zon, zee en strand of naar die prachtige stad in Oost Europa. Heeft u een leuke groep om zich heen, dan begint het feest al in de bus en heeft u het vakantiegevoel direct al helemaal te pakken. Mensen leren kennen: Buiten dat het erg gezellig kan zijn in de bus, heeft u ook de mogelijkheid om op de reis alvast mensen te leren kennen. Legt u niet zo makkelijk contact met andere mensen of vindt u het gewoon heel leuk om zoveel mogelijk mensen te spreken op een vakantie, dan is dit natuurlijk een ideale situatie. U zit immers een lange dag met verschillende mensen bij elkaar die allemaal vrolijk en gezellig zijn.

Advertenties van onze partners

Nadelen van busreizen

Natuurlijk heeft een busreis ook nadelen, het duurt langer dan een vliegreis en het is minder comfortabel. Wegen de gezelligheid en de kosten hier tegen op in uw geval? Ga dan gewoon lekker een keer met de bus op vakantie! Een busreis kan best zwaar zijn. De beenruimte is acceptabel, maar vaak zeker niet luxe. Denkt u hier na een paar uur veel moeite mee te krijgen, dan kunt u overwegen om toch met de auto of het vliegtuig te gaan. Deze bieden misschien minder gezelligheid, maar wel wat meer comfort. Denk hier goed over na voordat u aan de tocht begint, het is toch jammer en onnodig als u met een rotgevoel de vakantie in gaat. Zorg ervoor dat u uw bagage zoveel mogelijk in ? tas stopt. De bus heeft namelijk een beperkte laadruimte en iedereen wil vaak meer spullen meenemen dan ze eigenlijk nodig hebben. Het gevolg: een overvolle bagageruimte in de bus en een deel kan niet mee. Zorg ook voor adresgegevens op (het label van) uw tas. Mocht er iets kwijt raken, dan heeft u een goede kans dat u het weer terug krijgt.

Offerte voor een busreis? Klik hier