Cruise

Cruise

Een cruise vakantie is een vakantie waarbij u met een grote groep mensen diverse bestemmingen bezoekt, terwijl u op een comfortabele manier over het water hier naartoe wordt geleid. Aan boord van cruises bevinden zich altijd vele ontspanningsmogelijkheden, het is dus eigenlijk een soort reizend hotel. Veel mensen denken dat cruises altijd enorm duur zijn, natuurlijk zitten er zeker zeer dure cruises tussen, maar ook voor de mensen zonder Mercedessen en BMW's zijn er zeker mooie cruises die binnen het budget passen. Een cruise is een geweldige vakantie waarbij u vele dingen te zien krijgt, maar u moet wel altijd goed opletten als u een cruise boekt, ze kunnen namelijk nogal uiteen lopen in prijs, ontspanningsmogelijkheden en andere zaken.

Advertenties van onze partners

Voordelen van een cruise vakantie:

Een cruise is een geweldige manier om te ontspannen. U zit in een luxueus hotel terwijl u tegelijkertijd naar diverse locaties gebracht wordt. Het comfort is dan ook zeer goed te noemen. Vaak is er veel entertainment aan boord te vinden, denk hierbij aan sportfaciliteiten. Tevens is het eten ook altijd goed geregeld, u betaalt een behoorlijke prijs en daar krijgt u ook echt iets voor terug. Oudere mensen vinden het vooral prettig dat er vaak een medisch team aanwezig is die ten allen tijde hulp kan bieden bij noodgevallen, tevens is er vaak ook een deel van het schip ingericht voor minder validen in een rolstoel, zodat ook deze mensen van een perfecte vakantie kunnen genieten. Voor kinderen zijn ook bijna altijd speciale programma's ingedeeld, zodat zij niet de hele dag naar de zee hoeven te kijken, maar ook heel veel plezier maken tijdens de reizen zelf.

Nadelen van een cruise vakantie:

Natuurlijk is niet alles perfect bij een cruisevakantie, niets is immers perfect. Een aantal dingen waar je last van kunt krijgen zijn bijvoorbeeld zeeziekte en het Norovirus. Als je zeeziek bent is dat behoorlijk vervelend. Het kan op zee behoorlijk tekeer gaan, wat natuurlijk z'n invloed kan hebben op uw maag. U wordt echter niet ?t ziek, dus naderhand zal het vrij snel over zijn, maar heeft u vaak last van zeeziekte, denk dan goed na voordat u een cruise vakantie gaat boeken of dit u niet een prettige vakantie gaat kosten. Het Norovirus is een virusinfectie die voortkomt uit een gastro-enteritis uitbraak. Je kunt last krijgen van diaree, buikkramp en dergelijke vervelende gevoelens. Deze ziekte is zeer besmettelijk, dus het kan zich snel verspreiden aan boord van de cruise. Het gebeurt natuurlijk absoluut niet vaak, maar houdt er toch rekening mee. Het kan immers altijd fout gaan.

Overige informatie cruise vakantie:

Op internationale cruises wordt waarschijnlijk Engels gesproken. Zorg er dus voor dat iemand van uw reisgenoten Engels kan. Er zitten behoorlijke verschillen in het aantal dagen op zee (de cruise dagen) tussen de verschillende Cruise vakanties. Let er dus op dat u een vakantie uitzoekt die bij u past, zodat u zich niet 3 dagen lang verveelt op zee, terwijl u eigenlijk veel liever de hele tijd op het land rond banjert. Vraag bij reisbureau's altijd naar extra informatie over de plek van bestemming in de periode dat u op vakantie gaat. Bedenk ook goed of u een klein of een groot schip wilt voor uw cruise Let altijd goed op de prijs, deze kan nogal hoog uitvallen bij cruise vakanties, dus houdt hier ook absoluut rekening mee.

Offerte voor een cruise vakantie? Klik hier