Rondreizen in Azië

'Je bent jong en je wilt wat'. 'Je bent jong en wilt nog voor het ''echte werk'' de reis van je leven maken'. Het is een van die vele 'oerdriften' die reislustige jongeren bezitten: ze willen de wereld bezichtigen. En dat, dat is natuurlijk logisch. Maar, hoe doe je dat? Hoe pak je dat aan? De planeet heeft miljoenen prachtige locaties. En, ja… Wat wordt dan je startpunt? Wanneer je reist via een reisorganisatie, is het meeste 'voorwerk' al geregeld. Als aankomend reiziger komt er ontzettend veel bij kijken. Geldige papieren, mogelijke vaccinaties, het regelen van de locatie; het zijn een hoop zaken die goed geregeld moeten worden. Zo moet de reiziger eveneens goed weten wat hij of zij wil ondernemen. Zomaar alleen op stap gaan, zonder enige kennis van zaken, dat is niet altijd verstandig. Wanneer je met groepsreizen meegaat, heb je meer zekerheid omtrent veiligheid en biedt het de ideale gelegenheid om in korte tijd veel sociale contacten op te bouwen.

Combinatiereis

Maar, waar ga je heen? In dit geval naar Azië. Maar, dit overweldigende continent is een mengelmoes van volkeren, landen, natuur en culturen. Niet zo vreemd dus wanneer je als reislustig persoon niet precies weet welk land je nu wilt bezichtigen. Wanneer de interesse groot is om meerdere landen te bezoeken, biedt de combinatiereis naar Azië de perfecte oplossing. Via deze mogelijkheid reis je in groepsverband naar meerdere landen en locaties op het Aziatische continent en bezoek je de vele hoogtepunten van de desbetreffende landen.

Bali

Wanneer je voor een echte 'culturele' bestemming wilt gaan, kiezen velen voor een groepsreis Bali. Zo neemt het grote aantal verschillende volkeren je mee in hun leven en tradities, biedt de natuur mogelijkheden tot prachtige wandelingen rond Mount Batur of het raften in wild water. Tegenover het stadse leven van Denpasar weet het landelijke leven, gepaard met kunstzinnig houtsnijwerk en verscheidene rijstterrassen, een totaal andere, maar eveneens prachtige blik op het eiland te werpen.

Thailand

Thailand: het land van de oeroude tempels, koningssteden als Chiang Mai en Chiang Rai, hagelwitte strandjes met scheve palmbomen en prachtige natuur. Zo is de Thai eveneens een ware boeddhist. Thailand is rijk aan wilde dieren die veelal ronddwalen in de vele Thaise oerwouden met schitterende wateren. Tegenover het stadse leven van Bangkok kun je het 'pure' en landelijke leven in bijpassende 'homestays' ervaren. Via deze optie leer je het 'echte' leven en de gastvrijheid van de Thai kennen. Met een groepsreis Thailand leer dit je prachtige land pas echt kennen.

Backpacken in Australië

Het land van witte stranden, ongerepte natuur, kangoeroe's en koalaberen. Sinds jaar en dag is Australië een geliefde reisbestemming onder reislustige jongeren; en dat is niet geheel zonder reden. Het aangename klimaat, de overweldigende natuur, de 'no worries'-mentaliteit in combinatie met fijne hostels en infrastructuur, maakt het tot een goed georganiseerde bestemming. Wanneer je besluit naar Australië te gaan om een 'backpack'- reis te maken, zijn er vele opties tot bijbaantjes om de reis, mede, te bekostigen. Er zijn speciale 'job databases' en bemiddelaars omtrent vacatures voor backpackers die jou hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan agrarisch, productie- of misschien horecawerk, of een meer exclusief baantje op evenementen. Tijdens de vlucht naar Sidney leer je al snel je reismaatjes kennen voor je groepsreis Australië en wordt er een verzorgde tussenstop in Singapore gemaakt. Naast je bijbaan heb je genoeg tijd om het prachtige landschap van Australië te ontdekken.

Vrijwilligerswerk

Heb je het gevoel dat je vrijblijvend iets goed voor anderen wilt doen? Dat je jezelf nuttig kunt maken tijdens het reizen? Misschien past vrijwilligerswerk dan goed bij jou. Ga je naar een bepaald gebied en kunnen ze jouw hulp goed gebruiken?