Essentials voor een dagreis

Wanneer je op een avond met vrienden of familie bent, kom je plotseling op een idee. 'Zullen we een dagreis maken naar een historische stad?' Je gooit het plan maar direct op tafel. De aanwezigen denken eens goed na waarnaar als snel het antwoord luidt: 'Goed idee! Dat gaan we doen.' Na enkele dagen van nauwkeurig speurwerk is de betreffende stad uitgekozen. Wanneer je op reis gaat, al betreft het één dag, neem je altijd wat spullen mee. Aangezien je op een soort 'trektocht' gaat, is het altijd handig dat je spullen voor onderweg mee kunt nemen. Een lichte rugzak of stevige backpack bieden de juiste oplossingen hiervoor.

Osprey backpack

De Osprey backpack biedt een comfortabele methode om spullen op de rug te vervoeren. De modellen 'Ariel' en 'Aura' zijn meer geschikt voor het vrouwelijk geslacht vanwege hun vorm en afmeting. De 'Atmos' en 'Aether' hebben zich meer op de mannelijke anatomie aangepast. De 'Aether' en de 'Ariel' zijn beiden voorzien van een speciaal rugpaneel dat zorgt voor een goede ventilatie. Hierdoor heb je geen last van een klamme rug. De 'Atmos' en de 'Aura' zijn voorzien van een harnas waarbij de band het gewicht draagt. De heupband kan versteld worden die eveneens zorgt voor comfort. De backpacks kunnen praktisch ingedeeld worden. Zo leent het grote vak zich voor kleding, waarbij je in het voorvak de portemonnee en telefoon kan onderbrengen. Het formaat is zelfs geschikt voor een slaapzak. Aan de backpack kunnen ook wandelstokken of een waterzak bevestigd worden. Het is belangrijk rekening te houden met de bouw, mannelijk of vrouwelijk, en de afmeting van het lichaam om een geschikte rugzak te vinden. 

Osprey Daylite

De Osprey Daylite is een veelzijdige rugzak en is licht van gewicht. Het biedt ruimte aan diverse spullen, zelfs voor een laptop, waarbij de tas een ruim voorvak, hoofdcompartiment en elastische zijvakken heeft. 'Ter bescherming van' kunnen de vakken worden afgesloten door middel van een ritssluiting. Tijdens de tochten is het belangrijk veel water te nemen. In het hoofdcompartiment kan het drinksysteem opgeborgen worden zodat je van vocht bent voorzien tijdens de reis. De stabiliteit rond de rug wordt ondersteund door de afneembare heupband. De Daylite kan zelfs bevestigd worden op de 'Ariel' of 'Aether'. Deze tas heeft een inhoud van 20 liter. 

Waterfles

Tijdens de reis is het belangrijk dat je voldoende vocht tot je neemt. Een lekkend flesje, daar wordt immers niemand blij van. De milieuvriendelijke waterfles is voorzien van een stevige dop en voorkomt dit probleem. De meesten zijn dan ook voorzien van een mondstuk; deze hoeft er niet af tijdens het gebruik. Er zijn ook doppen die kunnen dienen als klein drinkbekertje. Er zijn ook speciale flessen die zorgen dat warme of koude dranken, zoals koffie of water met ijsklontjes, de juiste temperatuur behouden. Tevens voorkomt deze waterfles onnodige vormen van afval, zoals plastic flesjes of kartonnen verpakkingen. Zo kun je te allen tijde je flesje vullen en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. 

Poncho

Een poncho biedt een ideale bescherming tegen weersomstandigheden als regen en wind. Het is gemaakt van waterafstotend materiaal en zorgt ervoor, mede dankzij de capuchon, dat het hoofd en de kleding droog blijft. Poncho's zijn vrij wijd gemaakt; zo kan er niet alleen een winterjas onder gedragen worden, maar heb je ook veel bewegingsvrijheid. Dit item is zeer geschikt wanneer je naar een regenachtig gebied gaat. Neem je het mee op de fiets of in de tas, dan kun je jezelf altijd beschermen tegen onverwachte regenbuien. De poncho kan handig opgevouwen worden en is daarmee praktischer dan een paraplu.

Wil je comfortabel op dagreis? Denk dan aan deze bovenstaande 'essentials'.