Op rondreis met je telefoon

Als jouw ideale vakantie bestaat uit bakken op het strand en lekker niks doen, dan heb je waarschijnlijk geen reisgids nodig. Wil je meer van je vakantiebestemming zien dan alleen zand en water? Gebruik dan je smartphone als reisgids. Geen gezeul en gehannes met een papieren reisgids en alles gemakkelijk bij elkaar.

 

Het belangrijkste: een goede smartphone

Belangrijk is het dan wel dat je een smartphone hebt die goed werkt, voldoende batterij heeft en de modernste apps aankan. Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een refurbished smartphone van SWOOP, dan krijg je dezelfde kwaliteit en levensduur als nieuw alleen dan voor een aantrekkelijke prijs. En op je refurbished iPhone of Samsung krijg je altijd 2 jaar garantie!

Zorg ervoor dat je smartphone wel:

  • Goed verzekerd is
  • Voorzien is van de apps die je nodig hebt voor je vakantie
  • Voldoende batterij heeft of neem een powerbank mee
  • Klaar is voor gebruik in het buitenland. Sommige providers bieden een speciale buitenlandbundel aan. Zo voorkom je een (onnodig) hoge telefoonrekening.

 

Reis samen stellen met je smartphone

We gaan eigenlijk nooit van huis zonder smartphone, en als we dat per ongeluk wel doen, gaan de meeste van ons terug om hem op te halen. Dus waarom zou je niet je vakantie plannen op je smartphone? Heb je alles makkelijk bij de hand en geen gezeul met losse kaarten en andere belangrijke papieren.

Met de app Roadtrippers kun je bijvoorbeeld zelf de perfecte reis samenstellen. Je wilt bijvoorbeeld een rondreis maken door Europa en bepaalde steden bezoeken? Roadtrippers stippelt dan voor jou de route uit.

Natuurlijk kan Google Maps ook voor jou de snelste reis plannen. Het extraatje dat Roadtrippers biedt, is dat de app ook laat zien welke bezienswaardigheden op de route liggen. Je kunt activiteiten direct inplannen en boeken.

Niet alleen kun je een rondleiding boeken bij bijvoorbeeld een wijngaard, maar ook kun je een hotelkamer of een plekje op een camping reserveren. Met een app zoals Roadtrippers stel je zelf je gehele rondreis samen. Ook onderweg!

Roadtrippers is overigens niet de enige app die je hiervoor kunt gebruiken. Ook Tripadvisor is handig voor het vinden van bezienswaardigheden in de buurt.

Ben je op zoek naar de wat meer standaarddingen, zoals een pinautomaat of parkeerplek? Dan kun je ook heel goed een app zoals Localscope gebruiken.

 

OV tijden checken op je smartphone

Maak je in Nederland gebruik van de OV9292- of NS app? Ook in het buitenland kun je van zulke apps gebruikmaken! Scheelt een hoop gezoek op een treinstation of gewacht in de kou, omdat je bus toch later komt dan gedacht.

Een handige app hiervoor is HERE WeGo (beschikbaar voor zowel Android en iOS). Je kunt zowel online als offline bus- en treintijden checken. Voor Europa heb je ook DB Navigator. Deze app is gratis en zoekt snel voor jou alle treinverbindingen uit.

 

Verdwalen? Niet met GoogleMaps

Als je wat ouder bent, dan herken je vast nog wel het gehannes met een papieren kaart. Eerst moet je dat ding netjes uitvouwen en dan moet je nog vinden waar je ook alweer bent. Nu hebben we allemaal een TomTom, maar dat betekent een extra (duur) apparaat om mee te nemen. GoogleMaps kun je natuurlijk ook gebruiken als navigatiesysteem. Een TomTom heb je dus niet meer nodig!

Google zelf helpt je ook een eind op weg. Zoek online naar de stad waar je bent en er zullen direct een aantal mooie bezienswaardigheden opduiken. Ook hotels en restaurants in de buurt verschijnen direct. En het adres, dat vind je natuurlijk gemakkelijk met GoogleMaps.